Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Economie Un nou card, dispozitiv de plăți, paneuropean. PEPSI va transforma Visa și Mastercard în istorie

Un nou card, dispozitiv de plăți, paneuropean. PEPSI va transforma Visa și Mastercard în istorie

17 Noiembrie 2019 - 

Mai multe bănci europene și-au dat mâna și lucrează pentru a crea un nou card, dispozitiv de plăți, paneuropean. Acest lucru va permite cetățenilor din întreaga Europă să renunțe, în timp, la cardurile Visa, Mastercard și ale altor giganți tech externi, a arătat AFP, citând surse concordante.

 

În proiect sunt implicate douăzeci de bănci, mare parte franceze, dar și Deutsche Bank din Germania. Cu toate acestea, nimeni nu dorește să comenteze oficial această inițiativă a sectorului bancar european numită PEPSI – de la Pan European Payment System Initiative – care își propune să gestioneze toate formele dematerializate de plăți.

La această data, proiectul este doar în stadiul de discuții, a confirmat Carlo Bovero, de la BNP Paribas, însă a atras interesul a douăzeci de bănci importante, care desfășoară operațiuni în cea mai mare parte a Europei.

Inițiativa a venit pe fondul declarațiilor făcute în 2017 de responsabilii Băncii Centrale Europene (BCE), care și-au manifestat îngrijorarea cu privire la suveranitatea plăților. Potrivit unor surse franceze din domeniul bancar, BCE este favorabilă unui asemenea proiect, însă transformarea PEPSI în realitate este o inițiativă de natură tehnică, nu politică.

Sursa citată a precizat că se dorește ca o reducere a infliuenței Visa și Mastercard asupra Europei, precum și a rețelelor chinezești de plăți care doresc să prospere pe VechiuL Continent.

Lasă un comentariu