Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau
19 Mar 2020
Publicat în Chisinau

Primăria municipiului Chișinău lansează campania „Fii Voluntar!", pentru a ajuta persoanele nevoiașe să treacă mai ușor peste perioada de criză provocată de infecția COVID-19, transmite MOLDPRES.

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Primarul general, Ion Ceban, a prezentat astăzi consilierilor municipali pachetul de documente în vederea achiziționării pe parcursului anului curent, a unui lot de 100 de autobuze, care vor fi asamblate la Chișinău, pentru a reînnoi în totalitate materialul rulant al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” (PUA) și respectiv, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor publice de transport de călători.

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Transportul public din Chișinău va fi reînnoit, planul privind etichetarea electronică va fi prezentat săptămâna viitoare, iar marcajul rutier va fi unul de calitate. Totodată, potrivit primarului Ion Ceban, în prezent, documentele pentru achiziția unor noi mijloace de transport sunt gata, iar acestea ar putea circula pe străzile Chișinăului în acest an, relatează IPN.

17 Feb 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Lucrările de reabilitare a bazinelor de aerare la Stația de epurare a apelor uzate din Chișinău sunt efectuate în proporție de 46%. Directorul interimar al întreprinderii municipale „Apă Canal-Chișinău” SA, Anatolie Lichii, a spus, astăzi, la ședința operativă de la Primăria capitalei că acesta este cel mai mare progres înregistrat în procesul de reabilitare, relatează IPN.

17 Feb 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

O deflagrație s-a produs în această dimineață, 17 februarie, într-un bloc de locuit din bulevardul Moscova, 20 din capitală. Explozia a avut loc într-un apartament de la etajul șapte. În urma deflagrației, în locuință a fost depistată o persoană decedată.

07 Feb 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Operatorii de maxi-taxi din capitală înaintează repetat un demers de actualizare a tarifului. Potrivit datelor prezentate municipalității, tariful pentru o călătorie cu microbuzul ar trebui să crească până la 9,81 lei, relatează IPN.

07 Feb 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Tuburile pentru colectarea deșeurilor menajere solide, care mai există astăzi în unele blocuri locative din municipiul Chișinău, vor fi lichidate, iar în locul acestora vor fi construite platforme pentru colectarea separată a deșeurilor menajere solide în preajma acelor blocuri. Un proiect de decizie în acest sens a votat Consiliul municipal Chișinău, la ședința de joi, 6 februarie, relatează IPN.

03 Feb 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Persoanele care vor mânca semințe în spațiile publice din capitală vor fi sancționate. Cu această solicitare a venit primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, după ce a inspectat, duminică, Parcul „La Izvor”, relatează IPN.

25 Ian 2020
Publicat în Chisinau

Persoanele care și-au pierdut permisul de conducere nu vor mai fi nevoite să treacă repetat toate etapele necesare pentru redobândirea documentului. Premierul Ion Chicu a cerut revizuirea cadrului legal în acest sens. Șeful Cabinetului de Miniștri a accentuat necesitatea eliminării condiției de examinare medicală pentru redobândirea permisului.

23 Ian 2020
Publicat în Chisinau

Mișcarea Politică UNIREA a organizat astăzi un protest în fața Președinției, în care participanții au ținut un minut de reculegere, în memoria victimelor omorurilor și altor acte de violență, care au avut loc ultima perioadă. Oamenii au adus candele, pe care le-au lăsat sub fotografiile cu acestea, iar Liberalul Dorin Chirtoacă a făcut apel către autorități, carărora le-a  cerut implicare în situațiile create.

22 Ian 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport din capitală (DGETS), Rodica Guţu, dar și cei doi șefi adjuncți ai direcției, au plecat din funcție. Cererile de demisie ale acestora au fost semnate marți, 21 ianuarie, de primarul general Ion Ceban, relatează IPN.

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Primarul capitalei, Ion Ceban, îi solicită șefei Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, să-și prezinte benevol demisia. Edilul a declarat la ședința de la Primărie că în Direcție sunt depistate numeroase încălcări, iar cu privire la acestea urmează să fie sesizate organele de drept, relatează IPN.

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că un audit intern urmează să fie realizat în cadrul întreprinderii municipale „Piața Centrală”. 

16 Ian 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Demontarea pomului de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va începe astăzi dimineață și se va încheia spre sfârșitul săptămânii, a declarat șeful Direcției Municipale „Spații Verzi”, Serghei Carp, relatează IPN.

Pagina 1 din 54