Evenimentul zilei

Vi09202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau
02 Sep 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Primăria municipiului Chișinău a desemnat câștigătorul concursului de idei „Caractere urbane”, pentru expunerea artistică a interiorului pasajului subteran din bulevardul Constantin Negruzzi 10/1, sectorul Centru al capitalei. Astfel, din cele 5 schițe admise la concurs, Comisia de profil a decis că lucrarea lui Eugen Prodan, care reprezintă o grafică urbană este cea câștigătoare.

15 Aug 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Consumatorii de pe străzile Socoleni, 1-7, inclusiv cu fracţii, şi Grătieşti din capitală, vor rămâne vineri, 16 august, fără apă la robinet. Sistările sunt programate între orele 09.00 şi 15.00, timp în care SA „Apă-Canal Chişinău” va efectua lucrări planificate, transmite IPN.

06 Aug 2019
Publicat în Chisinau

Șefa adjunctă a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor  a depus cerere de eliberare din organele Procuraturii. Cererea a fost depusă marți, 6 august 2019, pe numele procurorului general interimar, Dumitru Robu. Informația a fost confirmată pentru AGORA de Adriana Bețișor. Aceasta a declarat că la baza deciziei sale au stat mai multe motive personale.

29 Iul 2019
Publicat în Chisinau

 Comisia Electorală Centrală a decis luni că, alegerile parlamentare noi din trei circumscripții uninominale vor avea loc odată cu alegerile locale, stabilite pentru 20 octombrie. 

25 Iul 2019
Publicat în Chisinau

Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu, care este și membru al Comisiei juridice, numiri și imunități, anunță că Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu sunt candidații selectați în urma concursului pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, din partea Parlamentului.

24 Iul 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Gestionarii blocurilor locative sunt cei care trebuie să întreprindă acțiuni de combatere a ambroziei pe teritoriile pe care le au în gestiune. 

19 Iul 2019
Publicat în Chisinau

Alain Pilloux, vicepreședintele BERD, și Matteo Patrone, Directorul BERD pentru Ucraina, Belarus, Moldova și Caucaz, se află în vizită la Chișinău pentru discuții cu autoritățile moldovenești, conform unui comunicat de presă al instituției.

12 Iul 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Cinci troleibuze noi, model standart, sunt asamblate în prezent la Atelierului de reparații și asamblare al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” (RTEC). Costul unui troleibuz este de 160 de mii de euro. 

28 Iun 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Începând de luni, 1 iulie, în capitală va fi pus în circulație un nou model de bilete pentru călătoria cu troleibuzul. Biletele dispun de elemente de securitate sporită, în comparație cu cele de tip vechi, pentru a reduce posibilitatea de falsificare, scrie IPN.

28 Iun 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Viorel Braga, numit director la Piața Centrală pe 24 iunie, și-a dat demisia, invocând motive de sănătate. De astăzi, 28 iunie, până la organizarea unui concurs de către Consiliului municipal Chișinău, interimatul va fi asigurat de Iurie Vasilenco, scrie IPN.

24 Iun 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

În fruntea întreprinderii municipale „Piața Centrală” a fost numit un nou director. Este vorba despre Viorel Braga, om de afaceri, care a fost prezentat la ședința Primăriei luni, 24 iunie, scrie IPN.

13 Iun 2019
Publicat în Chisinau

Comandantul de brigadă din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, Dumitru Dermenji, care a spus că nu mai recunoaște Guvernul Filip, a fost înlocuit în funcție cu alt om al legii. Despre rocadă a anunțat șeful adjunct IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

27 Mai 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Destinațiile turistice din Chișinău vor putea fi vizitate cu troleibuzul. Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), în parteneriat cu Regia Transport Electric (RTEC), discută ideea unui parteneriat pentru lansarea a două itinerare care să conecteze mai multe atracții turistice din oraș.

17 Mai 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Cei doi urși de la Grădina Zoologică din capitală se vor muta, primăvara viitoare, la casă nouă. Un spațiu de circa șase mii de metri pătrați urmează să le înlocuiască cușca de 30 de metri pătrați în care locuiesc acum. Recent a fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția volierelor pentru urși, iar în scurt timp vor începe lucrările.

Pagina 1 din 53