Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau
17 Ian 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Primăria municipiului Chișinău explică motivele blocajelor în circulația transportul public pe mai multe străzi din capitală, în special pe bd. Moscova, tronsonul str. Nicolae Dimo – str. Miron Costin, precum şi pe strada Alexandr Pușkin. De vină ar fi automobilele parcate neregulamentar pe partea carosabilă.

15 Ian 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Un bărbat în vârstă de 38  ani, domiciliat în Chişinău, anterior judecat, a fost reţinut de către oamenii legii, fiind suspectat de comiterea unui șir de furturi din instituțiile medicale.

11 Ian 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Inspectoratul General de Carabinieri a instalat un cort mobil de asistență, la intersecția străzilor Hâncești și Academiei din Chișinău.

09 Ian 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Aproape 80 de persoane se aflau miercuri, 9 ianuarie, la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din stradela Haltei din capitală. Șase dintre persoane au fost aduse marți seara la Centru de către poliție, iar restul au venit de sine stătător. 

03 Ian 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Primăria Chișinău solicită opinia cetăţenilor în privinţa creării unei noi rute de troleibuz din sectorul Ciocana spre centrul urbei. De asemenea, se solicită propuneri privind identificarea itinerarului potrivit, prin divizarea actualei linii de transport public nr. 24 în două părți.

03 Ian 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Un bărbat și o femeie, ambii de 31 de ani, au decedat într-un accident rutier produs pe strada Muncești din capitală, noaptea trecută, în jurul orei 1.00. Alți doi pasageri din același automobil, de 28 și 29 de ani, s-au ales cu leziuni corporale.

25 Dec 2018
Publicat în Chisinau

 Din anvelopele uzate poți face multe lucruri, inclusiv un „om de zăpadă” sau un brad. Câteva centre auto din Capitală deja au fost împodobite cu decorațiuni create din zeci de cauciucuri. Se bucură de ele și șoferii care spun că li se ridică pe loc dispoziția.

25 Dec 2018
Publicat în Chisinau
În ziua de Crăciun în capitală circulă peste 210 troleibuze și 58 de autobuze. În același timp în noaptea dinainte de Crăciun pentru combaterea poleiului și ghețușului de pe carosabil au intervenit 18 autospeciale, au fost împrăștiate 468 tone de nisip și sare și 32 de tone de lichid antiderapant. 
20 Dec 2018
by  - 
Publicat în Chisinau

Mai multe taxe aplicate în municipiul Chișinău se majorează începând cu anul viitor. În proiectul de decizie aprobat de către Consiliul municipal Chișinău se regăsesc și taxe noi.

16 Dec 2018
Publicat în Chisinau

CEC clarifică cine poate și cine nu poate să candideze pentru funcții elective în stat. Astfel, cetăţenii Republicii Moldova care, în virtutea funcţiei pe care o deţin, nu au dreptul să fie membri ai partidelor sau ai altor organizaţii social-politice, precum şi persoanele cu înaltă funcţie de răspundere al căror mod de numire sau de alegere este reglementat de Constituţia Republicii Moldova şi de legile organice, pot candida la următoarele alegeri parlamentare, însă din momentul înregistrării lor în calitate de concurenţi electorali, aceștia îşi suspendă activitatea în funcţia pe care o deţin.

08 Dec 2018
by  - 
Publicat în Chisinau

Secretarul Preturii sectorului Botanica din capitală, Ion Diacon, a fost numit pretor. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către primarul interimar, Ruslan Codreanu, relatează IPN.

06 Dec 2018
by  - 
Publicat în Chisinau

Locatarii blocului afectat de explozie, din sectorul Râșcani al capitalei, pot reveni de astăzi acasă. 

06 Dec 2018
by  - 
Publicat în Chisinau

În municipiul Chișinău, sunt 10733 de beneficiari de seturi de accesorii pentru determinarea glicemiei, iar în acest sens din bugetul municipal pentru anul 2018 au fost alocate 3,7 milioane de lei. Seturile se eliberează adulților de două ori pe an, iar copiilor – trimestrial. 

Pagina 1 din 52