Evenimentul zilei

Dum09242017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau
23 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Primăria municipiului Chișinău anunță în perioada 25-28 septembrie sistări în livrarea gazelor naturale pe mai multe străzi din capitală și în satul Bubuieci. Timp de trei zile, livrarea gazelor naturale va fi întreruptă către consumatorii casnici, non-casnici și agenții economici din cauza unor lucrări planificate, transmite IPN.

23 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Primăria municipiului Chişinău informează că astăzi, între orele 7.00–18.00, va fi sistată circulaţia rutieră pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt în perimetrul străzilor Puşkin – Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, în legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a competiţiilor sportive.

19 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat luni după-amiază şedinţa Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, la care a participat și preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

18 Sep 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

O firmă din România, producătoare de autobuze, ar putea aduce la Chișinău produsele sale pentru a deservi transportul pasagerilor.

18 Sep 2017
Publicat în Chisinau

După ce au vizionat filmul „Bodyguard” cu Kevin Costner în rolul principal, acest termen s-a încetățenit și la noi, deși mult timp această meserie era numită altfel la noi. Duminică, Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a fost ocupată câteva ore bune de echipe de gărzi de corp din 18 țări, care participă la Campionatul Mondial „Bodyguard-2017”, organizat în premieră în țara noastră.

15 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Conducerea Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr susține că persecuțiile activiștilor formațiunii căpătă o amploare fără precedent în ultima perioadă, cu scopul de a înfricoșa cetățenii în legătură cu protestul masiv preconizat pentru 17 septembrie, în speranța că acțiunea populară nu va avea anvergura scontată, transmite IPN.

14 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova, inclusiv cu prilejul participării sale la conferinţa internațională „Mass-media din Moldova, audienţă şi pluralism”.

12 Sep 2017
Publicat în Chisinau

După ce s-au făcut disponibilizările „necesare” și au fost optimizate ministerele, iată că aflăm că pe lângă Guvern urmează să fie creat Consiliul Național pentru Statistică, ce va fi responsabil de dezvoltarea și promovarea statisticii oficiale, dar și de asigurarea caracterului obiectiv, transparent și științific al metodologiilor, indicatorilor, clasificărilor utilizate în activitatea statistică. 

11 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Proiectului BM „Competențe pentru locuri de muncă” a fost prezentat astăzi de echipa de experți ai Băncii Mondiale (BM), condusă de Margo Hoftijzer, economist superior în Sectorul Educație, lider al echipei proiectului, la întrevederea cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, conduși de viceministrul Vitalie Iurcu.

09 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Anual, pe 9 septembrie, este consemnată ziua profesională a avocaților. Cu această ocazie, apărătorii celor care ajung în instanțele din țară se vor aduna în parcul Valea Morilor, unde vor alerga în jurul lacului îmbrăcați în maiouri cu inscripția ,,Avocații – toleranță zero faţă de corupție”, pe care le vor primi drept cadou. Despre aceasta a declarat, pentru IPN, decanul Baroului de avocați din Chișinău, Emanoil Ploșnița.

07 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Precum v-am mai informat, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a organizat, în parteneriat cu Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC, un Business Forum IT, pentru a prezenta oferta Guvernului privind crearea parcurilor pentru tehnologia informațiilor (IT) în țara noastră. 

07 Sep 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Ședința Consiliului municipal Chișinău a fost amânată pentru marți, 12 septembrie, la solicitarea consilierilor Partidului Socialiștilor. Liderul fracțiunii, Ion Ceban, a declarat că la mai multe subiecte propuse pentru ordinea de zi există întrebări. Socialiștii au cerut autorilor să prezinte detalii către ședința amânată pentru marți, transmite IPN.

06 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, academicianul Ioan Aurel Pop, membru al Academiei Române, aflat la Chișinău cu ocazia participării la ediția a VI-a a Congresul Mondial al Eminescologilor. La întrevedere a participat Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

05 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Cursuri de instruire in domeniul diplomației economice se desfășoară la Chișinău în perioada 4-6 septembrie. Acestea sunt organizate de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, la care participa peste 30 de reprezentanți ai birourilor comercial-economice, diplomați si reprezentanți ai ministerelor de resort.

Pagina 1 din 34