Evenimentul zilei

Vi11172017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau
17 Noi 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

De la începutul anului, în urma accidentelor rutiere produse în municipiul Chișinău, au decedat mai multe persoane comparativ cu anul trecut. Direcția de Poliție a municipiului Chișinău informează că, până în data 16 noiembrie, 53 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere, față de 48 de persoane anul trecut.

14 Noi 2017
Publicat în Chisinau

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, și-a intrat în pâine și a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.

14 Noi 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Municipalitatea va închiria autospeciale de la companii private pentru a le antrena în procesul de deszăpezire în capitală, în caz de ninsori abundente.

08 Noi 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Noul primar interimar Silvia Radu i-a îndemnat, marți, la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pe consilieri să nu mai întârzie la muncă.

07 Noi 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Instalată printr-o serie de jocuri politico-administrativă la cârma Primăriei Chișinău, Silvia Radu, acuzată că ar fi în fapt „omul PD”, a dat prima dispoziție din această postură și anume de a scoate toate lucrurile personale din birrou ale primarului suspendat Dorin Chirtoacă.

07 Noi 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Noul viceprimar al capitalei, Ruslan Codreanu, își propune să-și concentreze activitatea pe eliminarea corupției din Primărie, pe diminuarea birocrației din cadrul instituției, dar și pe reformarea serviciilor publice pentru a elimina dublarea atribuțiilor. De asemenea, edilul își propune implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public, să digitalizeze arhiva municipală și să asigure protecția și siguranța animalelor fără adăpost, transmite IPN.

06 Noi 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, după urcarea în funcția de primar intermar al Capitalei a Silviei Radu, că numirea acestei este o formă de uzurpare a puterii.

 

 

06 Noi 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Autoritățile municipale sunt în căutarea Pomului de Crăciun care va fi amplasat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat, la ședința operativă de la Primărie, că sunt deja propuneri, care vor fi analizate, transmite IPN.

06 Noi 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți viceprimari ai capitalei prin dispoziția primarului interimar. Totodată, Nistor Grozavu a semnat o declarație prin care a anunțat că se retrage din funcția de primar interimar. Interimatul funcției de primar general urmează să fie asigurat de către Silvia Radu, transmite IPN.

03 Noi 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Socialistul Ion Ceban a declarat, vineri, că în cazul în care nu se va reuși revocarea primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul referendumului de pe 19 noiembrie, atunci acesta va reveni în fruntea Primăriei.

02 Noi 2017
Publicat în Chisinau

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova (SHM) lansează astăzi o versiune optimizată a www.meteo.md, care va oferi prognoze meteo mai exacte, de calitate și în conformitate cu standardele EUMETNET – asociația care include 31 de servicii meteorologice naționale din Europa.

01 Noi 2017
Publicat în Chisinau

Premierul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanţe președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și poporului american, în legătură cu atentatul comis pe 31 octombrie în orașul New York.

31 Oct 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

În jur de 50 de blocuri aflate în gestiunea întreprinderilor municipale încă nu sunt conectate la agentul termic. Potrivit șefului Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, este despre vorba despre blocuri la care au fost depistate probleme tehnice, dar și blocuri în care locatarii nu cer conectarea la căldură, transmite IPN.

31 Oct 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Primarul interimar Nistor Grozavu a semnat dispoziția pentru prezentarea în Consiliul municipal Chișinău a proiectului de buget municipal pe anul 2018. Proiectul prevede venituri în sumă de 3,6 miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat – 1,8 miliarde de lei, și cheltuieli – de 3,9 miliarde de lei, transmite IPN.

Pagina 1 din 36