Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau EVZ România Traian Băsescu, recepție la Cotroceni de ziua Europei: „Principalul mesaj este acela de unitate”

Traian Băsescu, recepție la Cotroceni de ziua Europei: „Principalul mesaj este acela de unitate”

23 Mai 2014 - 

Administrația Prezidențială a organizat azi, la ora 18.00, o recepţie oferită de preşedintele Traian Băsescu cu prilejul Zilei Europei. Evenimentul are loc în Grădina Palatului Cotroceni.
Acesta a afirmat că „această zi are o semnificație mare pentru români, când se împlinesc 137 de ani de la proclamarea independenței României”.

„Astăzi sărbătorim și Ziua Victoriei împotriva fascismului. Pentru români, victoria din cel de-Al Doilea Război Mondial a fost umbrită de deturnarea țării de către o forță și o ideolofie care îi erau străine. Efectele comunismului nu au fost cu nimic mai scuzabile decât cele ale fascismului. Capacitatea UE de a-și pune laolaltă toate forțele este pusă într-o încercare extremă. Pot nădăjdui că experiența noastră, a statelor care au suferit de pe urma URSS, va fi convingatoare în UE și NATO, pentru a preveni ceea ce mai târziu poate fi imposibil de reparat”, a declarat Băsescu.

 

„Am avut astăzi o demonstrație cu Putin și Rogozin, unul a vizitat Crimeea, iar altul a fost prezent la de mult ocupata Transnistrie. Principalul mesaj al Zilei Europei este acela de unitate”, a mai spus șeful statului.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu