Evenimentul zilei

Joi02272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Unde-i lege, nu-i tocmeală: Consiliul municipal Chișinău a pus în aplicare taxele locale pentru anul 2017

Unde-i lege, nu-i tocmeală: Consiliul municipal Chișinău a pus în aplicare taxele locale pentru anul 2017

17 Mai 2017 - 

Consiliul municipal Chişinău a făcut publice taxele locale pentru anul 2017, aprobate în şedinţa din 11 mai a.c. Potrivit deciziei CMC, au fost stabilite taxele locale prevăzute de legislaţie, cotele şi înlesnirile fiscale, dar şi cotele taxei pentru unităţile comerciale şi/sau de prestări servicii.  

Au fost aprobate, de asemenea, şi cotele de taxe locale lunare pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători în raza municipiului Chişinău, pentru fiecare autovehicul (microbuz sau autobuz). De menţionat că cota de taxă lunară pentru fiecare unitate de transport, pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători, în regim de taxi, pe teritoriul municipiului, a fost aprobată în mărime de 300 lei.  

Responsabilitatea pentru calcularea corectă a taxelor locale şi virarea integrală a sumelor calculate în termen la bugetul municipal Chişinău revine contribuabililor. Cererile agenţilor economici sau ale persoanelor fizice privind acordarea de înlesniri la plata taxelor locale se vor examina separat, scutirea urmând a fi stabilită prin decizia CMC, se arată într-un comunicat al Direcţiei relaţii publice de la Primăria mun. Chişinău. 

Totodată, aceasta a făcut public și Decizia Consiliului Municipal Chişinău „Cu privire la aprobarea şi punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2017”, aprobată în ședința din 11 mai, pentru ca toți cei interesați să ia cunoștință în detaliu, pentru a nu se abate cu nici o iotă. 

 

Lasă un comentariu