Evenimentul zilei

Ma04072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Începe dezinfectarea platformelor pentru colectarea deșeurilor

Începe dezinfectarea platformelor pentru colectarea deșeurilor Recomandat

08 Iunie 2017 - 

Direcția generală locativ-comunală și amenajare începe vineri, 9 iunie, lucrările de spălare și dezinfectare a platformelor de colectare a gunoiului la blocurile aflate în gestiunea întreprinderilor municipale.

Solicitat de IPN, șeful Direcției, Petru Gontea, a declarat că s-a încheiat evacuarea deșeurilor acumulate la platformele din oraș timp de câteva zile în care a fost blocat accesul spre poligonul din str. Uzinelor, din apropierea localității Bubuieci.

 

Vicedirectorul Regiei „Autosalubritate”, Alexandru Bajura, a spus că mai anevoios decurg lucrările de evacuare a deșeurilor de la blocurile aflate în gestiunea APLP și CCL . Acest lucru se întâmplă pe motiv că gestionarii acestora, în lipsă de muncitori care să adune gunoiul, nu au putut acorda Regiei suportul necesar la evacuarea deșeurilor.  

 

Problema evacuării deșeurilor din capitală a apărut săptămâna trecută, după ce locuitorii din comuna Bubuieci au blocat accesul camioanelor Regiei „Autosalubritate” spre groapa de gunoi din preajma localității. Ca urmare a discuțiilor la Guvern, reprezentanții localnicilor din Bubuieci au acceptat un termen de o lună în care deșeurile să mai fie depozitate la poligon, timp în care să se caute soluții.

Lasă un comentariu