Evenimentul zilei

Dum07222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Posturile vamale moldovenești vor fi modernizate grație asistenței financiare din partea Slovaciei

Posturile vamale moldovenești vor fi modernizate grație asistenței financiare din partea Slovaciei

10 August 2017 - 

Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în Republica Moldova, Róbert Kirnag, în cadrul căreia au discutat despre colaborarea bilaterală, precum și despre posibilitățile acordării asistenței pentru implementarea standardelor europene în domeniul vamal.

Ambasadorul a exprimat disponibilitatea Slovaciei de a oferi Serviciului Vamal asistență financiară în procesul de modernizare a elementelor de infrastructură de pe teritoriul posturilor vamale de frontieră, astfel încât să fie create condiții optime pentru participanții la traficul transfrontalier, relevă serviciul de presă VAMA.

La rândul său, directorul general al Serviciului Vamali-a mulțumit ambasadorului Slovaciei pentru susținerea eforturilor de modernizare a instituției conform celor mai bune practici europene, inclusiv pe segmentele ce vizează schimbul de experiență și asistența metodologică.

În context, Vitalie Vrabie și-a reiterat gratitudinea pentru suportul oferit de autoritatea vamală a Slovaciei, care asistă Serviciul Vamal în demersurile de dezvoltare a conceptului AEO și a altor proceduri simplificate.

De asemenea, șeful Vămii a subliniat și contribuția Înaltului Consilier UE, Rosario de Blasio, care a identificat oportunitățile de asistență financiară din partea Slovaciei, orientate spre reabilitarea celor mai vitale elemente de infrastructură din cadrul punctelor de trecere a frontierei.

Relațiile de cooperare vamală între Republica Moldova și Republica Slovacă sunt prevăzute de Acordul de cooperare și asistență reciprocă în domeniul vamal, semnat la Bratislava pe 22 martie 2007, precum și de Acordul de Asociere a Republicii Moldovei cu Uniunea Europeană.

 

 

 

Lasă un comentariu