Evenimentul zilei

Sam01202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Specialiștii în IT nu vor rămâne fără lucru. „Republica Moldova trebuie să-și mențină poziția de lider regional în domeniul tehnologiilor informaționale”, a declarat Octavian Calmîc

Specialiștii în IT nu vor rămâne fără lucru. „Republica Moldova trebuie să-și mențină poziția de lider regional în domeniul tehnologiilor informaționale”, a declarat Octavian Calmîc

11 August 2017 - 

Pe parcursul ultimilor ani, datorită unui management eficient, domeniul tehnologiilor informaționale a fost gestionat foarte eficient, fapt care a poziționat Republica Moldova printre liderii regionali în sectorul dat. Menținerea și fortificarea poziției de lider în domeniul tehnologiilor informaționale va constitui una din misiunile de bază ale Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), care a preluat gestionarea domeniului respectiv.

Declarații în acest sens a făcut astăzi vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul întrevederii cu colectivul fostului  Minister al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, absorbit în urma reformei Guvernului de MEI.

În timpul dialogului, Octavian Calmîc a menționat că toate reorganizările sunt desfășurate în cadrul unui amplu proces de reformare a administrațiilor de toate nivelurile și are drept scop eficientizarea activității structurilor de diferit nivel, pornind de la competențele acestora.

„Ministerele se vor ocupa de elaborarea și implementarea politicilor și strategiilor de dezvoltare, iar agențiile sau alte entități din subordine – de implementarea practică a acestora. În acest sens, în urma reformei, în noua structură a Ministerului Economiei și Infrastructurii se vor regăsi un anumit număr de specialiști care vor elabora aceste politici, iar cei care activează în subdiviziuni de suport se vor putea regăsi în structuri similare ale noului minister. Dar toate angajările se vor face în baza unui concurs și pe principii de profesionalism al candidaților”, a spus ministrul Octavian Calmîc. 

Vicepremierul a dat asigurări că în procesul de reorganizare vor fi asigurate toate drepturile sociale ale personalului, se arată într-un comunicat al Serviciului comunicare și relații publice al Ministerului Economiei și Infrastructurii. 

Referindu-se la acțiunile care sunt desfășurate în procesul de reorganizare a structurii, ministrul Octavian Calmîc a menționat că în timpul apropiat va fi elaborat Regulamentul de activitate a MEI, stabilită structura și numărul de personal. „Sunt sigur că vom forma o structură funcțională, care va dirija eficient domeniile de responsabilitate care ne revin, asigurând, în acest mod, dezvoltarea economică a țării pe toate dimensiunile”, a accentuat ministrul Economiei și Infrastructurii. 

 

 

 

Lasă un comentariu