Evenimentul zilei

Dum02182018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Obrazul subțire cu cheltuială se ține. Dar cel gros? CEC a stabilit plafonul Fondului electoral pentru referendumul din 19 noiembrie

Obrazul subțire cu cheltuială se ține. Dar cel gros? CEC a stabilit plafonul Fondului electoral pentru referendumul din 19 noiembrie

10 Octombrie 2017 - 

Suma maximă care poate fi virată în contul „Fond electoral” la referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, din 19 noiembrie, a fost stabilită în mărime de 16,5 milioane de lei. Plafonul a fost aprobat de către Comisia Electorală Centrală în ședința de astăzi, transmite IPN.

Organizarea și desfășurarea referendumului va costa statul 8,9 milioane de lei. Referendumul este organizat ca urmare a colectării a peste 80 de mii de semnături de la locuitorii capitalei de către un grup de inițiativă organizat de Partidul Socialiștilor. Locuitorii capitalei vor trebui să răspundă la o singură întrebare la referendum: „Susțineți revocarea din funcție a primarului general, domnul Dorin Chirtoacă?”.

Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, este în prezent suspendat din funcția de primar general al municipiului Chișinău în legătură cu dosarul penal în care este cercetat pentru pretinse acte de corupție și trafic de influență. Acesta pledează nevinovat.

 

 

Lasă un comentariu