Evenimentul zilei

Vi10192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Cea mai puternică armată din lume este alături de noi: Reforma sectorului de apărare, discutată de Eugen Sturza şi James Pettit

Cea mai puternică armată din lume este alături de noi: Reforma sectorului de apărare, discutată de Eugen Sturza şi James Pettit

14 Noiembrie 2017 - 

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, și-a intrat în pâine și a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.

Cu acest prilej, oficialii au trecut în revistă cooperarea dintre cele două ţări în domeniul apărării şi au discutat despre noi oportunităţi de intensificare a parteneriatului dintre armatele Republicii Moldova şi SUA, relevă serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Ministrul Sturza i-a prezentat oficialului american agenda de reforme pe care îşi propune s-o realizeze în calitate de ministru, în special, aprobarea documentelor strategice - Strategia Naţională de Apărare şi Strategia Militară, majorarea bugetului apărării şi intensificarea participării militarilor Armatei Naţionale în operaţiuni de menţinere a păcii.

Eugen Sturza a mulţumit Guvernului SUA pentru sprijin în cadrul programelor de asistenţă şi instruire, care au avut ca finalitate consolidarea sistemului de apărare al Republicii Moldova. Ministrul Apărării s-a referit, în acest sens, la pregătirea militarilor în instituţiile specializate de învăţământ din SUA, dotarea cu echipament şi unităţi de tehnică, precum şi la activităţi şi exerciţii desfăşurate în comun de Armata Naţională cu Garda Naţională a Statului Carolina de Nord.

Ministrul Apărării a apreciat contribuţia SUA la reconstrucţia Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca în cadrul Iniţiativei Globale pentru operaţiuni de menţinere a păcii (GPOI). Eugen Sturza a menţionat că, datorită acestui proiect, militarii moldoveni detaşaţi în misiuni externe vor avea condiţii optime de pregătire.

La rândul său, ambasadorul James D. Pettit a salutat numirea lui Eugen Sturza în funcţie şi şi-a exprimat încrederea că iniţiativele noului ministru vor impulsiona reformele în sectorul de apărare. Oficialul a adăugat că SUA vor continua să sprijine eforturile de modernizare a Armatei Naţionale.

 

Lasă un comentariu