Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Pomul de Crăciun a ajuns la Chișinău, mai mult mort decât viu

Pomul de Crăciun a ajuns la Chișinău, mai mult mort decât viu Recomandat

02 Decembrie 2017 - 

După mai multe zile de așteptare, pomul de Crăciun, pe care municipalitatea l-a cumpărat din Ucraina, a ajuns, în sfârșit, la Chișinău. Acesta a fost instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Drumul lung și hurducătura l-au lăsat însă fără frumoasele-i poale argintii. 

Angajații de la Spaţii Verzi au tăiat crengile care s-au deteriorat în timpul transportării. Acestea vor fi înlocuite cu crengi noi, care vor fi fixate cu ajutorul unor tije, ca bradul să arate frumos.

Muncitorii spun că împodobirea bradului este lăsată pentru altă zi, pentru că plouă. Cel mai probabil, o vor face duminică. Iar inaugurarea ar putea avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Bradul a fost cumpărat cu peste 15 mii de lei, din regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina, și are înălțimea de 29 de metri. Potrivit unei dispoziții semnate mai devreme de Silvia Radu, întreprinderile municipale urmau să împodobească Pomul de Crăciun până joi, 30 noiembrie, iar inaugurarea a fost anunțată pentru 1 decembrie, ora 17.30.

Deși au existat oferte de la gospodari din apropierea Chișinăului, primărița interimară a vrut să fie originală ori, poate, să economisească niște bani, și a dat ordin sau doar a acceptat ca pomul de Crăciun să fie adus tocmai din Transcarpatia, de la aproape 500 de kilometri depărtare.

 

Lasă un comentariu