Evenimentul zilei

Vi11162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau O, brad frumos, ce vină ai? Deznodământul pomului de Crăciun din PMAN, supravegheat de Silvia Radu și șeful INP (II) / GALERIE FOTO

O, brad frumos, ce vină ai? Deznodământul pomului de Crăciun din PMAN, supravegheat de Silvia Radu și șeful INP (II) / GALERIE FOTO

03 Decembrie 2017 - 

Așa cum s-a scris în articolul trecut, O, brad frumos, ce vină ai? Epopeea pomului de Crăciun din PMAN în versiunea primarului interimar, primărița a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost identificat un nou brad, care va fi amplasat în Piața Marii Adunări Naționale. Și că-l va plăti din banii ei! Zis și făcut!

Noul brad, pe care Silvia Radu a declarat că a costat zece mii de lei. Acesta a fost identificat de urgență în dimineața zilei de 2 decembrie, după ce pomul de 30 de metri în înlălțime, cumpărat cu 15 mii de lei din Ucraina, a ajuns în Chișinău aproape fără crengi. El a fost tăiat din curtea unei grădinițe. Grădinița este acum închisă, iar în locul ei ar fi preconizată construcția unui bloc locativ de nouă etaje, potrivit actualitati.md.

Mai mulți internauți discută procurarea bradului, pe care o cred "dubioasă".

Supreavegheat de polițiști și șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Livii Baziuc, bradul tăiat din curtea unei grădinițe din sectorul Botanica al capitalei, a fost transportat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). A monitorizat procesul de instalare a bradului de primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, cea care a acuzat mai devreme liberalii de faptul că ar fi dat ordine ca pomul adus din Ucraina să fie ridicat în PMAN chiar dacă a ajuns la Chișinău aproape fără crengi.

Silvia Radu a adus acuzaţii la adresa liberalilor pentru felul în care a ajuns bradul din Ucraina. „În această dimineaţa bradul a fost ridicat în grabă, fără sa fiu anunţată de halul în care a ajuns. S-a dorit acest spectacol grotesc, dirijat prin sms de un tovarăş fruntaş liberal”, a scris Silvia Radu pe Facebook.

În replică, vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a declarat că, „după zeci de mii de lei din bani publici cheltuiţi pentru aceasta goană după exuberanţă, primăriţa impostoare a decis să instaleze totuşi bradul propus de cei de la spaţii verzi încă acum o lună (…) Evident, în mod samavolnic, fără autorizaţie de defrişare, cu grave abateri de la lege si cu grave prejudicii aduse mediului”

Bradul cumpărat din Ucraina cu 15 mii de lei va fi tăiat, iar partea de sus va fi şi ea donată. Pentru felul în care a ajuns bradul la Chişinău se va face o anchetă internă. 

Primarul interimar de Chișinău, Silvia Radu, și-a creat o pagină nouă de Facebook, iar primul mesaj postat pe aceasta a vizat acțiunile de împodobire a bradului din Piața Marii Adunări Naționale. Aceasta spune că până în seara de 3 decembrie jucăriile, care sunt aduse din Germania, vor fi amplasate pe brad.

„Împodobim bradul, de mâine vă puteți bucura cu toții de el. Mulțumesc echipei din Primăria Chișinău, aseară au lucrat până târziu în noapte și de dimineață au luat-o de la capăt, să reușim să finalizăm decorarea până seara”, a scris Radu.

Primarul interimar nu a menționat însă dacă va fi organizată și o ceremonie de inaugurare a Pomului de Crăciun și când ar urma să aibă loc aceasta. 

În acest an, pomul de Crăciun va fi decorat cu globuri roșii și argintii.

 

Lasă un comentariu