Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Ministrul Apărării a discutat cu noul ambasador al Poloniei probleme de interes comun

Ministrul Apărării a discutat cu noul ambasador al Poloniei probleme de interes comun

14 Decembrie 2017 - 

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a avut o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Polone în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.

Oficialii au trecut în revistă subiecte prioritare de pe agenda relaţiilor bilaterale, printre care cooperarea pe segmentul militar, şi perspectivele de extindere a acesteia.

În acest sens, ministrul Sturza a apreciat contribuţia Guvernului Poloniei în cadrul Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase din Republica Moldova, prin evacuarea şi distrugerea a 320 de tone de deşeuri chimice din raioanele Comrat şi Făleşti.

De asemenea, Eugen Sturza a mulţumit pentru ofertele educaţionale acordate de Varșovia pentru instruirea militarilor Armatei Naţionale în instituţiile de profil din Polonia, se arată într-un comunicat al serviciului de presă al Ministerului Apărării.

La rândul său, Bartlomiej Zdaniuk a declarat că ţara sa este deschisă pentru intensificarea cooperării pe dimensiunea militară dintre Republica Moldova şi Polonia.

Colaborarea militară moldo-poloneză a început în 1998.

 

 

Lasă un comentariu