Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau 19 milioane de lei pentru schimbarea lifturilor vechi din capitală

19 milioane de lei pentru schimbarea lifturilor vechi din capitală

18 Decembrie 2017 - 

Treizeci și șapte de lifturi din fondul locativ din capitală, care au o perioadă de exploatare mai mare de 43 de ani, vor fi schimbate. Investiția se ridică la 19 milioane de lei, transmite IPN.

Primarul interimar Silvia Radu a anunțat, după ședința operativă de la Primărie, că în urma unei analize a bugetului Direcției generale locativ-comunală și amenajare pentru anul 2018 au fost găsite rezervele financiare necesare. Banii au fost prevăzuți inițial pentru întreținerea spațiilor verzi, procurarea unor auto-turnuri și tehnică specială de intervenție.

Pentru schimbarea celor 37 de lifturi vechi au fost calculate cheltuieli în mărime de 24 de milioane de lei, însă cei de la „Liftservice” au dat asigurări că vor executa lucrările la un preț mai mic.

Pe lângă cele 37 de lifturi care vor fi înlocuite, mai rămân 41 de lifturi care trebuie prioritar schimbate pentru că sunt exploatate de 40-43 de ani, în condițiile în care termenul recomandat este de 25 de ani. În capitală, practic toate ascensoarele, în proporție de 99%, au termenul de exploatare mai mare de 25 de ani.

Silvia Radu a declarat că municipalitatea va căuta credite pentru modernizarea lifturilor, dar și pentru deschiderea unei întreprinderi care să producă lifturi la Chișinău. Acest lucru va scuti municipalitatea de taxele de import și va face posibilă producerea lifturilor la un preț mai mic decât cele procurate acum.

Începând cu anul 2009, din bugetul municipal s-au alocat în jur de 33 de milioane, bani din care au fost reparate 25 de ascensoare, iar alte 46 de unități au fost modernizate.

Lasă un comentariu