Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Gardienii noștri, incoruptibili: Tentativă de corupție în sistemul penitenciar, dejucată

Gardienii noștri, incoruptibili: Tentativă de corupție în sistemul penitenciar, dejucată

21 Decembrie 2017 - 

Un angajat al sistemului penitenciar, subordonat Ministerului Justiției, a denunțat tentativa de corupere săvârșită de o femeie pentru a beneficia de întrevedere cu un deținut. Incidentul a avut loc la punctul de primire a coletelor din Penitenciarul nr. 4 – Cricova.

Femeia, în vârstă de 36 ani, s-a prezentat pentru a transmite un pachet unui deținut în vârstă de 22 ani. În timpul verificărilor pachetului, angajatului Serviciului regim și supraveghere, i-a fost strecurată o sumă de bani în buzunarul hainei. Potrivit constatărilor preliminare, banii erau destinați pentru favorizarea unei întâlniri a femeii cu prietenul acesteia, aflat în detenție.

Pentru cercetarea circumstanțelor și întreprinderea măsurilor legale, despre acest caz a fost înștiințat Inspectoratul de Poliție Râşcani, Procuratura municipiului Chişinău şi unitatea de gardă a Centrului Național Anticorupție.

Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu, a afirmat referitor la denunțul angajatului din sistemul penitenciar că: „este un caz ce denotă efortul întregului sistem de a răspunde inițiativelor guvernării privind combaterea corupției, și nu este unicul. Totodată, este un început pentru purificarea sistemului prin responsabilizarea angajaților care îl reprezintă”.

Dacă va fi găsită vinovată, persoana acuzată de corupere activă riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la șase ani și amendă în mărime de la 2000 la 4000 de unităţi convenţionale (200 mii lei), relevă Serviciul de presă al Ministerului Justiției.

 

 

 

Lasă un comentariu