Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Ștefan Gligor: „Avem nevoie de 200.000 de semnături care nu sunt raportate la organizarea teritorial-administrativă a Republicii Moldova”

Ștefan Gligor: „Avem nevoie de 200.000 de semnături care nu sunt raportate la organizarea teritorial-administrativă a Republicii Moldova”

30 Decembrie 2017 - 

Reprezentanții grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului legislativ de anulare a sistemului electoral mixt au depus pachetul de acte pentru a fi înregistrați la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Conform Codului Electoral, CEC are la dispoziție 15 zile pentru a decide înregistrarea grupului de inițiativă sau nu”, a declarat Ștefan Gligor, unul dintre liderii grupului.

Acesta a declarat că sunt circa 730 de membri ai grupului de inițiativă.

„Din momentul depunerii documentelor necesare înregistrării grupului de inițiativă, CEC, în termen de 15 zile, va veni cu un rezultatul și se va expune adoptând o hotărâre, în ședință publică”, a declarat președintele CEC, Alina Russu.

În cazul în care cererea inițiatorilor va fi aprobată, aceștia vor avea până la două luni pentru a colecta cel puțin 200.000 de semnături. „După, CEC verifică listele de subscripție și dacă sunt întrunite toate condițiile stipulate de lege, atunci se transmit documentele către Parlament, care va lua o decizie”, a adăugat Alina Russu.

„Avem nevoie de 200.000 de semnături care nu sunt raportate la organizarea teritorial-administrativă a Republicii Moldova”, a spus Ștefan Gligor.

Lasă un comentariu