Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Tragedie de Crăciun la Botanica. Un tânăr a fost ucis, iar altul se află în stare gravă

Tragedie de Crăciun la Botanica. Un tânăr a fost ucis, iar altul se află în stare gravă Recomandat

08 Ianuarie 2018 - 

Un tânăr de 25 de ani a murit, iar altul, de 27 de ani, a fost rănit, după ce vecinii lor au tras spre ei mai multe gloanţe. Crima s-a produs noaptea trecută într-un bloc din sectorul Botanica al Capitalei. 

Tragedia a început de la un incident minor. Victimele s-au adunat aseară cu familiile lor la un prieten pentru a sărbători Crăciunul, stil vechi, dar și ziua de naștere a acestuia, relatează publika.md.

Cei trei bărbaţi au ieșit la balcon să fumeze. La un moment dat, unul dintre ei a scuipat și a nimerit peste un bărbat care fuma și el, împreună cu un amic, la un alt balcon, aflat cu cinci etaje mai jos. 

Înfuriați, aceștia au urcat la cei trei bărbați pentru a le cere socoteală. Cearta lor s-a potolit la scurt timp. 

"Ne-am liniștit și ne-am înțeles că e sărbătoare și nu trebuie să ajungem la conflicte mai mari și fiecare să mergem pe la casele lui. Așa a și fost. Persoanele date au plecat acasă, iar noi ne-am întors în apartament, am mai stat aproximativ o oră și am ieșit iarăși la o țigară".

Tinerii însă nici nu bănuiau ce avea să urmeze. Când au ieşit din nou la fumat, cei doi agresorii îi aşteptau la balconul de pe etaj, cu mâinile pe trăgaci. 

"Ieșind la o țigară, ei deja ne așteptau. Au scos pistoalele amândoi. Primele împușcături ale lor au dat rateu. Iar după asta au început să tragă în noi ca în animale. Primul care în care au nimerit a fost Bogdan. Și Artur, băiatul cu ziua de naștere. Au nimerit și în el cred că două gloanțe. Primul glonte când l-a nimerit, eu eram în spatele lui, el a venit peste mine. M-a acoperit cu spatele lui și mi-a zis: Ruslan, fugim în apartament".

Cei rămași în apartament au anunțat imediat salvatorii. În scurt timp, la fața locului a venit o ambulanță și un echipaj al Batalionului de Reacționare Operativă. Oamenii legii i-au reținut pe cei doi suspecți, care au 33 și, respectiv, 56 de ani. Agresorii, care sunt tată şi fiu, au fost reținuți pentru 72 de ore. Pe numele lor a fost deschis un dosar penal pentru omor. 

Soţia bărbatului decedat este însărcinată cu primul lor copil. Bărbatul rănit este internat în stare gravă la reanimare.

 

Lasă un comentariu