Evenimentul zilei

Dum02172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau VIDEO// S-a deschis „Fabricat în Moldova” 2018

VIDEO// S-a deschis „Fabricat în Moldova” 2018

31 Ianuarie 2018 - 

Ediția a XXVII-a a expoziției „Fabricat în Moldova”, tradițional desfășurată de către Camera de Comerț și Industrie, sub patronajul Guvernului Moldovei, a fost inaugurată miercuri, 31 ianuarie, la Moldexpo.

Media

VC: Realitatea Live

Evenimentul expozițional întrunește 427 de întreprinderi din țară, precum și oameni de afaceri din state-partenere: Belarus, Ucraina, România, Italia (cu stand al companiilor moldo-italiene), Iran și alte țări.

„Fabricat în Moldova” s-a afirmat ca un instrument eficient de promovare a realizărilor companiilor moldovenești, un eveniment de susținere a producătorului autohton. O prezență atât de numeroasă a companiilor face dovada că agenții economici au încredere în această posibilitate de a se promova”, a specificat Sergiu Harea, directorul CCI.

Prezent la evenimentul inaugural, Peter Michalko, şeful Delegației UE la Chișinău, a menționat că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv, ca parte integrantă a primului, a permis agenților economici din Moldova să  majoreze exporturile pe piața europeană.

„Genericul expoziției este: „Fabricat în Moldova, fabricat pentru tine”. Adică, nu doar pentru consumatorul local, dar și pentru cei peste 500 mln de consumatori de pe piața țărilor UE, unde agenții economici din Moldova își livrează producția”, a remarcat diplomatul european. Peter Michalko a mai spus că UE acordă, prin diverse programe, sprijin întreprinderilor mici și mijlocii, întreprinderilor care se lansează pe piață, celor care își doresc să îmbunătățească calitatea produselor livrate.

Ministrul Economie și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că un obiectiv prioritar pentru agenții economici  din Moldova este de a spori în continuare calitatea produselor și serviciilor, dar și eficiența în producție.

Expoziția este deschisă până pe 4 februarie.

Lasă un comentariu