Evenimentul zilei

Sam02232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Facturarea directă a serviciilor de apă și canalizare, în plin proces de implementare

Facturarea directă a serviciilor de apă și canalizare, în plin proces de implementare

06 Februarie 2018 - 

Proiectul-pilot de facturare directă a serviciilor de apă și canalizare a consumatorilor din 12 blocuri din Chișinău este în plin proces de implementare, anunță „Apă-Canal Chișinău” (ACC). Specialiștii furnizorului de apă, o echipă formată din doi controlori și un inginer, împreună cu gestionarii blocurilor și cu locatarii, au perfectat pachetul de acte pentru deschiderea conturilor personale în primele trei blocuri, de pe adresele: bd Grigore Vieru, 25, Grigore Vieru, 5 și str. Grădinilor, 21.

La sfârșitul săptămânii trecute, operatorii au avut acces în 138 de apartamente din cele 232 de pe adresele menționate. Echipa furnizorului de apă urmează să mai meargă o dată în cele 94 de apartamente ai căror proprietari nu au fost de găsit, pentru a perfecta actele necesare. Abaterile depistate în urma verificărilor locatarii urmează să le înlăture, relatează IPN.

Sâmbătă, 10 februarie, echipa ACC va merge să perfecteze și actele pentru următoarele trei blocuri locative, de pe adresele: Cuza-Vodă 31, 32 și 39/2. Locatarii vor trebui să îndeplinească o cerere și să anexeze copia buletinului de identitate, copia documentului ce confirmă dreptul de proprietate asupra locuinței, dar și ultimul bon de plată achitat pentru serviciile de apă și canalizare.

În paralel, specialiștii ACC, împreună cu gestionarii fondului locativ, vor verifica informația solicitată în proiect pentru fiecare apartament, vor cerceta nodurile de evidență și vor aplica sigiliile pe contoarele care corespund cerințelor tehnice, întocmind un act contrasemnat de ambele părți. Ulterior, operatorul va prelua cererile de la fiecare proprietar pentru deschiderea contului personal și facturarea serviciilor, cu indicarea exactă de repartizare a diferenței de volum.

Specialiștii planifică până la sfârșitul lunii februarie să acumuleze actele necesare pentru cele 12 blocuri locative în care, în cadrul proiectului-pilot, urmează a fi deschise conturi personale pentru facturarea apei potabile. Decizia inițierii proiectului în cauză a fost luată în urma solicitărilor parvenite din partea locatarilor, pentru a minimaliza diferența dintre volumul de apă înregistrat de contorul comun din bloc și apometrele din apartamente.

Cele 12 blocuri vizate în proiectul-pilot au adresele: Șoseaua Hâncești nr. 58/1, Cuza Vodă nr. 39/2, Cuza Vodă nr. 31, Cuza Vodă nr. 33, Drumul Viilor nr. 28, Gh. Asachi nr. 61, Ion Nistor nr. 28 B, Grigore Vieru nr. 25, Grigore Vieru nr. 5, Armenească nr.61, Grădinilor nr. 2, orașul Vadul lui Vodă, str. 31 August nr. 29.

Lasă un comentariu