Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Circa 16 mii de probe de apă au fost prelevate în ianuarie din apeductul municipal

Circa 16 mii de probe de apă au fost prelevate în ianuarie din apeductul municipal

09 Februarie 2018 - 

Pe parcursul lunii ianuarie, specialiștii „Apă-Canal Chișinău” au prelevat în jur de 16 mii de probe și au efectuat peste 30 de mii de încercări fizico-chimice și bacteriologice.

Întreprinderea precizează într-un comunicat de presă că zilnic, înainte de pomparea în rețeaua de distribuție a municipiului Chișinău, calitatea apei este monitorizată la peste 25 parametri fizico-chimici și bacteriologici. Testele se fac în Laboratorul Stației de apă Nistru și Laboratorul apă potabilă. Pentru stabilirea indicilor sanitaro-igienici se utilizează 37 de metode analitice validate.

Calitatea apei în procesul de tratare și în sistemul public de alimentare cu apă potabilă este verificată lunar la toți parametrii indicați în actele normative existente și în conformitate cu graficele aprobate de Centrul de Sănătate Publică din Chișinău.

SA „ Apă- Canal Chișinău” face apel către consumatori să informeze despre neregulile observate la sistemul centralizat de alimentare cu apă și sistemul de canalizare, cu indicarea datelor de contact pentru a fi întreprinse măsurile necesare.

Lasă un comentariu