Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau VIDEO// Pește viu, fără acte de proveniență, confiscat de oamenii legii

VIDEO// Pește viu, fără acte de proveniență, confiscat de oamenii legii

12 Februarie 2018 - 

Un lot de 1.400 kg de pește viu fără acte de proveniență, adus din Ucraina prin regiunea transnistreană, a fost confiscat și nimicit de oamenii legii.

Media

Potrivit polițiștilor, un grup de persoane, având o înțelegere prealabilă, au organizat o schemă ilegală de introducere pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, prin regiunea Transnistreană, a peștelui viu „Caras”. Aceştia n-au putut prezenta toate actele necesare, privind originea și calitatea peștelui viu, precum și alte documente ce ar permite desfășurarea genului dat de activitate, încercând să se eschiveze de forțele de ordine, abandonând unitatea de transport.

În acest context, poliţiştii au reținut și ridicat unitatea de transport în care se afla un lot de 1.400 kg de pește viu. Conform deciziei specialiștilor, peștele nu poate fi acceptat pentru consumul uman. Ca urmare, lotul de marfă ridicat a fost transportat la întreprinderea specializată și nimicit. Respectiv, contravenientului i-a fost întocmit proces-verbal și aplicată sancțiune sub formă de amendă în sumă de 4.500 de lei.

 

Lasă un comentariu