Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Un cetățean rus, căutat de autoritățile elvețiene, reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău

Un cetățean rus, căutat de autoritățile elvețiene, reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău

12 Februarie 2018 - 

Un cetățean al Federației Ruse, dat în căutare internațională de către autoritățile din Elveția, pentru comiterea mai multor infracțiuni cu caracter financiar-bancar, a fost reținut de polițiștii de frontieră pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Bărbatul de 51 de ani a sosit în Republica Moldova duminică cu ruta Moscova-Chișinău. La controlul specific trecerii frontierei de stat, acesta a înmânat polițistului de frontieră pașaportul eliberat de autoritățile ruse. 

În timpul procesării datelor a fost semnalat un consemn în sistemul informațional integrat al Poliției de Frontieră, ca fiind căutat de INTERPOL. Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că bărbatul ar fi comis mai multe infracțiuni cu caracter financiar-bancar pe teritoriul Elveției.

Odată ce informațiile preliminare au fost confirmate de către autoritățile elevețiene, bărbatul a fost reținut și pe numele lui emis un mandat de arest pentru 72 de ore.

În prezent acesta se află în Izolatorul Detenției Preventive al Direcției de Poliție municipiului Chișinău, iar în cel mai scurt timp cetățeanul rus urmează a fi extradat, pentru a compărea în fața justiției elvețiene pentru faptele încriminate.

Lasă un comentariu