Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Miza alegerilor locale, deloc neglijabilă: Partidele proeuropene, chemate să aibă candidați comuni la alegerile din Chișinău și Bălți

Miza alegerilor locale, deloc neglijabilă: Partidele proeuropene, chemate să aibă candidați comuni la alegerile din Chișinău și Bălți Recomandat

05 Martie 2018 - 

Mișcarea Civică Europeană, formată din deputați ai primului Parlament, care au votat Declarația de independență, și personalități care au militat pentru renașterea și eliberarea națională, îndeamnă partidele proeuropene să desemneze candidați comuni la alegerile locale noi din municipiile Chișinău și Bălți. 

Potrivit unui apel lansat luni, 5 martie, miza acestor alegeri este esențială nu doar pentru soarta capitalei și a orașului Bălți, dar și din perspectiva parlamentarelor ce se vor desfășura la sfârșitul anului, transmite IPN.

În apel este menționat faptul că premisele pentru câștigarea alegerilor parlamentare se vor stabili la scrutinele locale din cele două municipii, iar desemnarea unor candidați comuni ar spori substanțial șansele forțelor proeuropene de a stăvili revanșa socialistă și de a prelua guvernarea, care în prezent este exercitată într-un mod iresponsabil pentru parcursul european al Republicii Moldova.

„Îndemnăm liderii partidelor proeuropene să conștientizeze riscurile la care supun parcursul european al Republicii Moldova în cazul în care s-ar aventura să desemneze, în mod unilateral, propriii candidați. Ar însemna o mișcare pe contrasens, ar reduce dramatic șansele taberei proeuropene de a se impune în scrutinele municipale și ar șubrezi ultima speranță a cetățenilor de a schimba lucrurile în Republica Moldova”, se spune în apel.

Mișcarea Civică Europeană consideră că abordarea responsabilă a situației politice actuale de către liderii partidelor proeuropene și tratarea cu respect a cetățeanului ar genera o mobilizare exemplară a electoratului proeuropean împotriva forțelor antinaționale și oligarhice.

 

 

 

 

Lasă un comentariu