Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau VIDEO// Primarul Bucureștilor, Gabriela Firea, anunță colaborări extinse la Chișinău: „Am venit aici ca o soră şi toţi am venit ca fraţii”

VIDEO// Primarul Bucureștilor, Gabriela Firea, anunță colaborări extinse la Chișinău: „Am venit aici ca o soră şi toţi am venit ca fraţii”

06 Martie 2018 - 

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat marți în cadrul vizitei oficiale pe care o între prinde la Chișinău că România va implementa mai multe proiecte în domeniul sănătății, educației și culturii în municipiul Chișinău, în baza unui Program de cooperare semnat între București și Chișinău.

Media

video credit: Realitatea.md

Am venit aici ca o soră şi toţi am venit ca fraţii, iar fraţii trebuie nu doar sa se iubească dar să se şi sprijine. Mă bucur să mă aflu aici la Chişinău în această lună simbolică pentru neamul românesc. Vrem să colaborăm în ceea ce priveşte delegarea unor servicii publice, astfel ca banii publici să fie cheltuit cu inteligenţă și chibjuială. Avem o experienţă în ceea ce priveşte scăderea cheltuielilor şi sporirea calităţii serviciile publice.

Am convenit cu doamna primar să avem o colaborare în domeniul infrastructurii şi a siguranţei rutiere, în domeniul parcărilor și semafoarelor inteligente, în domeniul consolidării clădirilor patrimoniului, precum și cel cultural, și educațional. Vrem să depăşim etapa podurilor de flori. Vom acorda 500 de locuri în taberele din România pentru copiii din Chişinău şi tot atâtea locuri în Universităţile din Bucureşti, pentru studenţi. De asemenea am decis să facem o donaţie de 20 de mii de cărţi din partea Bibliotecii municipale Metropolitane, iar astăzi am venit chiar cu 600 de cărți”, a declarat Firea.

La rândul ei, Silvia Radu a afirmat că se bucură de disponibilitatea autorităților române de a ajuta Chișinăul. „Am discutat cu doamna Firea despre proiectele interesante, care pot fi puse în aplicare la Chişinău. Am discutat despre cadrul legal existent în Bucureşti, care poate fi preluat și aplicat la noi, desigur cu respectarea normelor legale autohtone. Am făcut un pas înainte în ceea ce ţine de colaborarea mai strânsă dintre cele două municipalităţi”, a precizat primarul interimar al Chișinăului.

Partea română va acorda sprijin logistic şi material pentru efectuarea lucrărilor de renovare a Liceului „Mihai Eminescu" din Chişinău, precum și a unei secții de copii de la Spitalul de Maternitate nr. 1 și va sprijini p serie de activități culturale comune. 

Lasă un comentariu