Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Transporta circa 800 de kg de carne, fără acte de proveniență, la Piața Centrală: Un șofer, documentat de polițiști

Transporta circa 800 de kg de carne, fără acte de proveniență, la Piața Centrală: Un șofer, documentat de polițiști

05 Aprilie 2018 - 

În dimineața zilei de joi, la intersecția străzilor Varlaam cu Tighina, inspectorii de patrulare au contracarat în trafic o tentativă de plasare pe piață a 800 de kg de carne de porc și bovine, fără acte de calitate și proveniență și în condiții antisanitare.

Potrivit inspectorilor de patrulare, șoferul automobilului de model „Mercedes Sprinter”, intenționa să comercializeze carnea în Piața Centrală din capitală.

Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transporturea mărfilor fără dovada originii şi a provenienţei lor, bărbatul riscă o amendă de la 3.000 la 4.500 de lei.

INP recomandă cetățenilor să nu procure produse alimentare de origine animală din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare, în scopul evitării apariţiei îmbolnăvirilor.

Lasă un comentariu