Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Mâna dreaptă a lui Dodon deja se vede primar al Capitalei și promite să împiedice marșurile unioniștilor

Mâna dreaptă a lui Dodon deja se vede primar al Capitalei și promite să împiedice marșurile unioniștilor Recomandat

11 Aprilie 2018 - 

Candidatul socialiștilor la alegerile noi din municipiul Chișinău, Ion Ceban, se vede în funcția de primar al capitalei. Așa a răspuns el la întrebarea moderatorului unei emisiuni de la un post de televiziune cu cine dintre ceilalți pretendenți se vede în turul doi? 

Candidatul susține că trebuie să fie primar, pentru că echipa lui are o viziune clară de dezvoltare a municipiului Chișinău atât pe lungă durată, cât și pe durată medie și scurtă, transmite IPN.

Ion Ceban susține că pentru implementarea tuturor punctelor din programul său electoral sunt necesare 4,5 miliarde de lei. Candidatul socialiștilor consideră că va găsi posibilitate, prin economisire, să facă rost de acești bani pentru proiectele de dezvoltare. 

„Da, sunt sarcini care probabil sunt ireale sau chiar fantastice la acest moment, dar noi trebuie foarte bine să înțelegem că Chișinăul este o aglomerație, care are aproape un milion de oameni și problemele trebuie soluționate tehnologic, conceptual și tehnic, astfel încât să corespundă tuturor standardelor mondiale. Noi trasăm scopuri pe care vrem să le avem în față”, spune Ion Ceban. 

El susține că toate propunerile din programul său electoral vizează toți cetățenii municipiului Chișinău. Totodată, deși susține că va fi un primar al tuturor chișinăuienilor, dacă va câștiga alegerile, Ion Ceban susține că în timpul mandatului său nu va acorda autorizație pentru desfășurarea, de exemplu, a marșului unioniștilor, pe motiv că apreciază mesajul acestora contravenind Constituției.

Reamintim în context că niciodată Chișinăul nu a fost condus de politicieni de stânga sau de oameni ai Moscovei, deși au candidat la funcția de primar al Capitalei și Zinaida Greceanîi, și Igor Dodon, pe când erau pioni ai bătrânului general Voronin.

 

Lasă un comentariu