Evenimentul zilei

Vi04192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Gata cu covorul de flori din fața Catedralei. CE va face acum primăria cu florile de aproape 2 milioane de lei

Gata cu covorul de flori din fața Catedralei. CE va face acum primăria cu florile de aproape 2 milioane de lei

17 Aprilie 2018 - 

Covorul de flori din scuarul Catedralei urmează a fi dezasamblat și mutat, a declarat Galina Leahu, şef-adjunct al Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, într-o ședință de astăzi a Primăriei. Ea a adăugat că cea mai mare parte din flori vor fi plantate în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, iar circa 60.000 de plante vor ajunge în rondurile din sectoare.

În urmă cu doar câteva zile, primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, s-a pozat și a chemat televiziune să vorbească despre acest proiect de înfrumusețare a orașului, aceasta fiind în plin proces de strângere a semnăturilor pentru a candida la funcția de primar.

Primarul interimar Silvia Radu a spus că florile sunt de import și au costat cu 30% mai puțin decât prețul de piață în Moldova. O floare a costat în jur de 11 lei. Silvia Radu a mai spus că Primăria este în negocieri cu Guvernul pentru a oferi Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi o seră în care să crească flori pentru oraș, dar și pentru a le vinde, așa cum fac alte întreprinderi.

 

De asemenea, candidatul PL la funcția de primar, Valeriu Munteanu a cerut procurorilor anticorupție să demareze o anchetă, deoarece licitația pentru covorul de flori de 1,8 milioane de lei ar fi fost câștigată ilegal de un singur agent economic. 

Lasă un comentariu