Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Marea „operație” înainte de alegeri: Dezinsecție și deratizare în subsolurile blocurilor de locuințe din capitală

Marea „operație” înainte de alegeri: Dezinsecție și deratizare în subsolurile blocurilor de locuințe din capitală

15 Mai 2018 - 

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de profil efectuează lucrări de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor de locuințe din oraș, precum și în zonele de odihnă şi parcurile din capitală.

Până acum, au fost deja executate lucrări de deratizare şi dezinsecţie în 1249 de blocuri de locuințe din gestiunea întreprinderilor municipale, dar şi în 320 de blocuri, din totalul de 1093, administrate privat. Potrivit Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, până la sfârșitul lunii mai vor fi încheiate intervențiile în blocurile tuturor gestionarilor fondului locativ. 

Lucrările de deratizare și dezinsecție sunt executate de către Centrul de sănătate publică a municipiului Chișinău, în urma unei licitaţii publice organizate în acest sens. Pentru lucrările de dezinsecție și deratizare a fondului locativ din bugetul municipal în anul 2018 au fost alocate 1,09 milioane de lei. 

De menționat că lucrări de dezinsecție au fost desfășurate și în zonele de odihnă din Chișinău, în special, în parcuri și scuaruri, împotriva larvelor de căpușe și insecte. În funcție de rezultat, intervenția va fi repetată peste 14 zile, relevă Direcţia Relaţii Publice de la Primăria municipiului Chişinău.

 

 

Lasă un comentariu