Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Candidatul PPPDA promite un program de granturi pentru întreprinzătorii din Chișinău

Candidatul PPPDA promite un program de granturi pentru întreprinzătorii din Chișinău Recomandat

31 Mai 2018 - 

Andrei Năstase, candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar al Chișinăului, susține că va lansa o campanie de atragere a investițiilor locale și externe, orientate spre dezvoltarea infrastructurii, creșterea eficienței serviciilor publice și consolidarea capacității instituționale a municipiului. În platforma sa electorală, candidatul menționează că va lansa un program de granturi pentru antreprenorii din suburbii și antreprenorii din domeniul businessului mic și mijlociu, transmite IPN.

 

Candidatul promite sprijinirea investitorilor și a mediului de afaceri, debirocratizarea administrației. În plus, își propune să creeze, împreună cu antreprenorii, condițiile necesare pentru valorificarea la maximum a potențialului uman și atragerea de capital uman înalt calificat, cu accent pe dezvoltarea de competențe înalte în rândul tinerilor antreprenori. Andrei Năstase îți asumă să asigure infrastructură pentru parcuri industriale și centre de dezvoltare a afacerilor. Un exemplu ar fi lansarea Platformei Chișinău Cluster 2023. De asemenea, urmează a fi create registre publice online ale actelor emise de structurile administrației publice municipale, asigurând astfel cetățenii cu informațiile privind procedurile și actele necesare pentru inițierea unor activități, proiecte sau accesarea de servicii.

O altă promisiune fixată în programul electoral este introducerea instrumentelor financiare de stimulare a cooperării între Primărie, mediul academic și sectorul privat, având drept obiectiv absorbția de tehnologii și cunoștințe în scopul soluționării problemelor practice ale municipiului și impulsionării creșterii economice bazate pe cunoștințe. Un alt obiectiv este implementarea mecanismului de cofinanțare a proiectelor de infrastructură publică, dar și utilizarea procedurii de dialog competitiv (licitații de soluții) pentru asigurarea concurenței veritabile în alocarea resurselor publice limitate;

Andrei Năstase promite stimulente pentru antreprenorii care creează locuri de muncă incluzive, pentru persoanele cu nevoi speciale. De asemenea, este vorba despre promovarea și acordarea suportului necesar pentru aplicarea programelor de responsabilitate socială și dezvoltarea antreprenorialului social. O altă promisiunea este planificarea zonelor în cadrul spațiilor verzi pentru a permite încadrarea armonioasă a activităților comerciale destinate vizitatorilor.

 

 

Lasă un comentariu