Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Andrei Năstase: Am votat cu mare încredere și speranță

Andrei Năstase: Am votat cu mare încredere și speranță Recomandat

03 Iunie 2018 - 

Candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a votat cu mare încredere, speranță și cu gândul la un viitor mai bun, acasă. „Am votat pentru valorile mele, care cred că sunt împărtășite de foarte multă lume: adevăr, demnitate, respect de oameni, responsabilitate”, a declarat Andrei Năstase după și-a exercitat dreptul la vot, alături de familie, transmite IPN. 

Candidatul PPPDA a spus că a venit la vot pentru că aceasta este responsabilitatea tuturor care țin la acest oraș, dar și la această țară. În opinia sa, doar așa poate fi făurită democrația, statul de drept, economie funcțională, locuri de muncă, doar așa poate fi recăpătată libertatea, iar dacă vom avea libertate, vom avea și bunăstare, lume fericită, oameni pozitivi care își doresc să rămână acasă, iar exodul din ultima perioadă să înceteze.

Andrei Năstase a spus că are foarte mută încredere în chișinăuieni, care cu siguranță își vor alege un primar demn, curajos, capabil să schimbe lucrurile în capitală în bine, un primar cu o viziune clară, ce își propune drept prioritate –transformarea Primăriei într-o instituție în slujba oamenilor și nu așa cum s-a produs de-a lungul anilor.

Politicianul a îndemnat toți alegătorii să fie activi, să iasă la vot, indiferent de opțiunea lor, pentru că astăzi este o zi extrem de importantă pentru capitală, pentru suburbii și pentru toată țara. „Este esențial ca astăzi numărul celor care ies la vot să fie foarte mare. Așa se reface democrația, așa putem vorbi despre statul de drept, despre o țară civilizată”, a notat Andrei Năstase.

Soția politicianului, Angela Năstase, a spus că a votat pentru un oraș european aici, acasă, a votat pentru persoana și echipa în care are cea mai mare încrede. Potrivit ei, este necesar să mai fie dată o șansă acestui oraș, să fie  confortabil, curat și stăpânit de cetățeni.

Pentru procesul de vot au fost tipărite 634 547 de buletine, inclusiv 408 080 în limba română. În turul doi de alegeri, nu se impune o rată de participare obligatorie pentru validare. Este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. Cel care va fi ales astăzi primar va deține mandatul timp de un an, până la alegerile locale generale din 2019.

 

Lasă un comentariu