Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Chișinăuienii au ales primarul care „nu va da jos steagul Uniunii Europene” de la primărie/dezbateri post-electorale

Chișinăuienii au ales primarul care „nu va da jos steagul Uniunii Europene” de la primărie/dezbateri post-electorale Recomandat

04 Iunie 2018 - 

Chișinăuienii au mers la urnele de vot și au ales primarul capitalei pe criterii geopolitice. Prezența la vot nu a fost cu mult mai mare față de primul tur de scrutin deoarece alegătorul nu a avut din ce alege. Opinia a fost exprimată de editorialistul Nicolae Negru în cadrul dezbaterilor post-electorale de la postul public de televiziune Moldova1, transmite IPN.

Potrivit lui Nicolae Negru, alegerea primarului pe criterii geopolitice nu este o noutate pentru Chișinău. Așa s-a ales și în cazul precedentelor scrutine. Întrebat cu cine a votat, Nicolae Negru a spus că și-a dat votul pentru un candidat care, dacă vine la Primărie, nu va da jos steagul Uniunii Europene, concept după care, consideră editorialistul, s-au condus și alți votanți.

Și analistul Ion Tăbârță consideră că s-a votat pe criterii geopolitice. Chiar dacă programele celor doi candidați au fost bune, acestea nu au avut rezonanță.

Juristul Pavel Midrigan susține că fiecare scrutin este unul crucial și, oricine ar fi câștigătorul, alegătorii au venit la urne cu o speranță, pentru că în oraș s-au adunat foarte multe probleme. El a îndemnat cetățenii să nu accepte un primar care nu-și îndeplinește promisiunile, nu respectă legea și nu activează în interesul cetățenilor.

Șeful Misiunii de Observare a alegerilor a Asociației „Promo-LEX”, Pavel Postica, a remarcat că participarea la vot este foarte importantă. Prin acest exercițiu toți candidații trebuie să înțeleagă că alegătorii decid și că ei, candidații aleși, sunt cei care ne reprezintă pe noi, alegătorii.

Pavel Postica a mai spus că cele mai frecvente încălcări în cele două tururi de scrutin au ținut de acuratețea și întocmirea listelor electorale. În cel de-al doilea tur s-au înregistrat mai puține sesizări privind listele alegătorilor, în schimb au fost înregistrate mai multe cazuri de fotografiere a buletinelor de vot.

 

 

 

Lasă un comentariu