Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau FOTO// De ziua sa, Banca Națională a Moldovei și-a deschis ușile pentru public

FOTO// De ziua sa, Banca Națională a Moldovei și-a deschis ușile pentru public

05 Iunie 2018 - 

Zeci de persoane dornice să afle cum funcționează o bancă centrală au venit luni în vizită la Banca Națională a Moldovei (BNM). 

În sala de expoziții, vizitatorii - adulți și copii de diferite vârste, au descoperit colecția de monede utilizate ca mijloc de plată în viața de zi cu zi, dar și monedele comemorative din aur și argint emise de Banca Națională, precum și de alte bănci centrale. De asemenea, oaspeții au aflat despre semnele de siguranță a banilor, despre plățile fără numerar și cursul valutar. Noutatea evenimentului a fost prezentarea la tema: „La ce trebuie să atragi atenția când contractezi un credit”.

BNM va continua să prezinte publicului larg subiecte din domeniul financiar-bancar, în cadrul proiectelor educaționale desfășurate pe parcursul anului, printre care „O zi de vacanță la BNM”, „Săptămâna internațională a Educației Financiare”, „Ziua Internațională a Economisirii” ș.a.

În fiecare an, pe data de 4 iunie, Banca Națională a Moldovei își deschide ușile pentru publicul larg, consemnând astfel  aniversarea sa de la înființare, în anul 1991, precum și Ziua lucrătorului bancar.

Lasă un comentariu