Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau SUN DĂ-I FEST: Concert de muzică live cu instrumente alimentate de la energia solară. VEZI programul

SUN DĂ-I FEST: Concert de muzică live cu instrumente alimentate de la energia solară. VEZI programul

09 Iunie 2018 - 

Tehnologii eco şi concert de muzică live cu instrumente alimentate de la energia solară – aceasta vor putea vedea cei care vor veni la „Sun dă-i Fest” duminică, 10 iunie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Evenimentul include şi expoziții, ateliere, târg şi diverse prezentări.

În programul festivalului sunt incluse expoziții de tehnologii de producere a energiei regenerabile: panouri fotovoltaice, colectoare solare, cazane pe biomasă, pompe geotermale. Vizitatorii vor putea asista la testarea şi alimentarea transportului electric: automobil, biciclete, gyroboarduri. 

Vor fi prezentate inovații ale tinerilor: turbină eoliană construită din materiale reciclate, antene parabolice căptușite cu oglinzi, casă inteligentă automatizată, ascensor cu consum redus de energie, echipament de producere a gazului metan din substanțe organice, stație de autobuz alimentată cu panouri fotovoltaice etc.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de reciclare a deșeurilor, dar şi experimente de producere a energiei regenerabile din citrice şi castraveți murați. Va fi amenajat un târg de produse naturiste şi vor fi organizate ateliere de alimentație prietenoasă naturii.

Festivalul va culmina cu un concert de muzică live susținut de formațiile Alex Calancea Band & Rupt, The Glimpse, Flash Blood, Dandies, Delta pe Obraz şi Tamala ce vor avea instrumentele muzicale alimentate de la energia solară.

Sun dă-i Fest este organizat de Proiectul „Energie şi Biomasă în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenția pentru Eficiență Energetică.

 

Lasă un comentariu