Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Reprezentanți ai PSRM și PPDA nu exclud că mandatul primarului ar putea fi validat

Reprezentanți ai PSRM și PPDA nu exclud că mandatul primarului ar putea fi validat Recomandat

21 Iunie 2018 - 

Reprezentanți marcanți ai PSRM și PPDA nu exclud că mandatul primarului ales Andrei Năstase ar putea fi validat până la urmă. Șeful fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, fost contracandidat al lui Andrei Năstase, spune că nu înțelege acest joc prin care s-au declarat nule alegerile locale. 

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevărat, Alexandru Slusari, spune că dacă mandatul va fi validat, speră ca săptămâna viitoare Andrei Năstase să-și preia funcția, transmite IPN.

Ion Ceban susține că nu înțelege de ce au fost declarate nule rezultatele alegerilor locale, pentru că astfel acest lucru îl privește și pe el, în calitate de fost candidat la funcția de primar. Totodată, Ion Ceban nu exclude că ar exista o înțelegere între cei care au luat decizia și primarul ales, pentru că din această situație ar avea de câștigat exclusiv Andrei Năstase. 

„Partidul Democrat își păstrează toate resursele în ceea ce privește Primăria și în acest caz are de pierdut exclusiv PSRM”, spune fostul candidat. Ion Ceban spune că nevalidarea alegerilor a fost o surpriză pentru el și nu exclude că mandatul lui Andrei Năstase ar putea fi validat până la urmă.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevărat, Alexandru Slusari, a declarat că în ceea ce privește implicarea persoanelor străine în campania lui Andrei Năstase, fapt pentru care socialiștii au înaintat o cerere în instanța de judecată, Curtea de Apel s-a pronunțat pe marginea acestui lucru și a constatat că nu a contravenit legii. „Curtea de Apel a constatat că aceasta a fost exprimarea opiniei și nu a fost un îndemn de a-l vota pe Andrei Năstase”, a afirmat vicepreședintele PPDA. Alexandru Slusari spune că dacă va fi validat mandatul lui Andrei Năstase, speră ca săptămâna viitoare să intre în funcție, în caz contrar, întreaga societate trebuie chemată în stradă.

Activistul civic Sergiu Ungureanu a menționat că liderul democraților, Vladimir Plahotniuc, a demonstrat încă o dată că ține sub control situația. Activistul nu exclude că această mișcare a fost făcută pentru a crea o situație de conflict, pentru a speria. „Ceea ce vedem acum este că puterea a demonstrat încă o dată că, chiar dacă a pierdut alegerile, oricum va face astfel încât niciunul dintre candidați să nu fie primar. Poate acest scenariu a fost pregătit încă de pe 20 mai, dar cred că totul a fost gândit în detaliu”, spune Sergiu Ungureanu.

Marți seara, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău.

 

Lasă un comentariu