Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau VIDEO// Fura acumulatoare electrice de la lift: CE pedeapsă riscă un bărbat din capitală

VIDEO// Fura acumulatoare electrice de la lift: CE pedeapsă riscă un bărbat din capitală

22 Iunie 2018 - 

Un bărbat în vârstă de 30 ani, originar din Capitală, este cercetat penal pentru furt. Bărbatul a fost observat de oamenii legii, în această noapte, pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica, în timp ce manifesta un comportament suspect.

Media

Bărbatul a fost condus în Inspectoratul de Poliție a sectorului Botanica, pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Ca urmare a percheziției, în rucsacul pe care îl avea asupra sa, polițiștii au depistat două acumulatoare electrice de la lift, o rangă metalică și mai multe instrumente. 

În urma audierii, bărbatul a recunoscut că a pătruns la etajul tehnic al blocului locativ de pe bulevardul Dacia, prin forțarea lacătului de la ușă și a sustras acumulatoarele care ulterior, urma să le vândă pentru a obține un profit. Astfel, prin acțiunile sale a cauzat un prejudiciu în sumă de 3.260 de lei. Tânărul anterior a mai fost judecat pe infracțiuni similare.

Bărbatul este cercetat  în libertate. Totodată, sunt demarate activități de investigaţii în acest sens, privind complicitatea lui în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei. 

Conform legislaţiei în vigoare acesta riscă amendă în mărime de la 32.500 de lei la 67.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Poliţia Capitalei avertizează toţi agenţii economici, să informeze la serviciul unic 112 în momentul în care persoane necunoscute intenţionează să comercializeze piese de acest tip.

Lasă un comentariu