Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Fluier final pe șoseaua Hâncești la cea de-a doua ediție Campionatului Moldovei la Autoslalom

Fluier final pe șoseaua Hâncești la cea de-a doua ediție Campionatului Moldovei la Autoslalom Recomandat

24 Iunie 2018 - 

Astăzi în paralel cu protestul privind invalidarea alegerilor din Capitală, pe șoseaua Hâncești s-a desfășurat Campionatului Moldovei la Autoslalom. 

Oamenii pasionați de mașini și viteză au ocazia să-și testeze forțele la cea de-a două etapă a Campionatului Moldovei de Autoslalom.
Cursa, care a demarat la ora 11 şi a durat până la ora 18, a fost organizată de Federaţia de Automobilism din Republica Moldova cu susţinerea Ministerul Afacerilor Interne şi a Ministerului Economiei și Infrastructurii.
Până la sfârşitul anului curent, se vor desfășura încă două etape ale Campionatului Moldovei de Autoslalom. Marea finală va avea loc în luna septembrie.
Autoslalom este o competiţie auto în care participanţii se deplasează pe un traseu improvizat, demarcat cu nişte conuri, într-un timp cât mai scurt.

Miros de cauciuc ars şi zgomot de motoare a fost pe șoseaua Hâncești unde peste 20 de piloţi de curse şi-au demonstrat priceperea de a manevra maşinile. Cel mai tânăr participant are doar 12 ani, dar a reuşit deja să obţină mai multe premii importante.

"Eu acum sunt campionul Moldovei la carting. Am participat deja doi ani la campionaturile din Moldova, au fost în total cinci etape şi am participat o dată în Ucraina şi am luat tot locu I", a spus Roman Mazur, pilot de curse.

"Ei participă în două clase, este clasa tracţiune faţă şi clasa, tracţiune spate. O să fie selectaţi cei care or arăta cel mai bun timp şi cei cu mai puţine încălcări, pentru că sunt şi penalizări", a declarat Gheorghe Vâlcu, vicepreşedintele  Federaţiei de Automobilism din Moldova.

"Pentru prima dată în istoria campionatului avem un traseu de aproximativ distanţa de un km, un km şi ceva, nu am mai avut aşa distanţă lungă. Este un traseu foarte rapid cu minim obstacole", a spus Andrei Balan, organizator.

Campionatul a atras zeci de spectatori. Copiii au urmărit cursa cu cel mai mult entuziasm.

Lasă un comentariu