Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau VIDEO// Trei bărbați din capitală, membri ai unui grup criminal, cercetați penal pentru șantaj

VIDEO// Trei bărbați din capitală, membri ai unui grup criminal, cercetați penal pentru șantaj

28 Iunie 2018 - 

Trei bărbaţi cu vîrste cuprinse între 24 şi 49 de ani, domiciliaţi în municipiul Chişinău, membri ai unui grup criminal, au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de şantaj.

Media

Bărbaţii au fost reţinuţi în cadrul urmăririi penale efectuate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi ofiţerii Direcţiei generale urmărire penală şi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

S-a stabilit că de la sfârşitul lunii decembrie 2017, bănuiţii, urmărind scopul dobândirii bunurilor altor persoane prin şantaj, au ameninţat şi au aplicat violenţa fizică asupra a doi tineri sub pretextul existenţei unei datorii, cerând de la victime transmiterea sumei de 6.000 de euro.

În urma acţiunilor de documentare realizate, la 26 iunie, în momentul primirii mijloacelor băneşti extorcate, unul dintre făptuitori a fost reţinut în flagrant delict. Al doilea bănuit a fost reţinut în momentul când încerca să evadeze de la faţa locului, iar al treilea făptuitor a fost reţinut în rezultatul percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia.

Asupra suspecţilor au fost depistate şi ridicate mijloacele tehnice de comunicare utilizate la comiterea infracţiunii, precum şi mijloacele băneşti primite de la victime sub controlul procurorilor şi poliţiştilor.

În caz de condamnare, făptuitorii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 11 la 13 ani.

Lasă un comentariu