Evenimentul zilei

Sam04202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Memorandum pentru consolidarea sistemului municipal de protecție a copilului

Memorandum pentru consolidarea sistemului municipal de protecție a copilului

03 August 2018 - 

Un Memorandum pentru consolidarea sistemului municipal de protecție a copilului a fost semnat între Primăria municipiului Chișinău, UNICEF Moldova și Alianța ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei, astăzi, 3 august, transmite IPN.

Potrivit înțelegerii, UNICEF va susține un proiect care prevede evaluarea modului în care sistemul municipal de protecție a copilului răspunde nevoilor copiilor vulnerabili. Un raport de evaluare și o foaie de parcurs urmează a fi elaborate și validate de Consiliul municipal, până la sfârșitul anului curent. Proiectul va fi implementat de Alianța ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei.

Ruslan Codreanu, primar interimar de Chișinău, a menționat că semnarea Memorandumului este extrem de importantă. Deși timp de 20 de ani s-a tot reformat sistemul de protecție a copilului, au mai rămas carențe la capitolul protecției copiilor străzii. „Ne dorim o Direcție municipală a protecției drepturilor copilului care să reacționeze prompt la toate nevoile și solicitările pentru a asigura siguranța copiilor aflați în dificultate”, a spus Ruslan Codreanu.

„Suntem bucuroși să fim aici împreună și să stabilim un parteneriat pe termen lung capabil să aducă servicii rapide, eficiente și de calitate pentru copii,” a menționat Desiree Jongsma, reprezentanta de țară UNICEF în Moldova, exprimându-ți încrederea că „această inițiativă promițătoare are toate ingredientele necesare pentru a aduce rezultate tangibile nu numai pentru copiii din Chișinău, ci și din întreaga țară”.

Liliana Rotaru, președinta Alianței ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei, spune că municipiul Chișinău este un oraș care oferă, pe de o parte, avantaje și beneficii, iar pe de altă parte – provocări familiilor cu mulți copii sau familiilor în situații de risc. „Sperăm în șase luni să avem această hartă în fața noastră”, a spus Liliana Rotaru, referindu-se la documentele care urmează să fie întocmite.

Proiectul este o inițiativă care are drept scop dezvoltarea unor servicii mai bune de protecție socială a copilului la nivel local. Ea se înscrie în prioritățile UNICEF pentru anii 2018-2022 de a proteja copiii de exploatare și violență, precum și a preveni abandonul, separarea de familie și neglijarea.

Peste cinci mii de copii beneficiază anual de serviciile sistemul municipal de protecție a copilului.

Lasă un comentariu