Evenimentul zilei

Sam04202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Acordarea compensațiilor la plata pentru serviciile comunale pentru sezonul rece. CÂND pot fi depuse cererile

Acordarea compensațiilor la plata pentru serviciile comunale pentru sezonul rece. CÂND pot fi depuse cererile

07 August 2018 - 

Primăria Chișinău informează că din 1 septembrie, persoanele social-defavorizate din municipiu pot depune cereri de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale, pentru sezonul rece 2018-2019.

Beneficiari ai compensaţiilor sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3.000 de lei / lună pentru fiecare persoană. Compensarea cheltuielilor persoanelor defavorizate din municipiu la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice se va efectua până la data de 1 septembrie 2019.

Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.

Dosarele pentru acordarea compensaţiilor se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1-23), la gestionarii fondului de locuințe (Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale), la preturile de sector - pentru cetățenii care locuiesc în sectorul particular, la Primăriile orașelor, satelor (comunelor) din componența municipiului Chișinău - pentru cetățenii din teritoriile administrative respective. 

Cetățenii care au beneficiat de compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic precedent vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

Primăria Capitalei menționează că, familiile sărace, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic beneficiază, de asemenea, de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat. 

Lasă un comentariu