Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Contoare de ultimă generație pentru măsurarea consumului de energie termică vor fi instalate în 230 de blocuri

Contoare de ultimă generație pentru măsurarea consumului de energie termică vor fi instalate în 230 de blocuri

08 August 2018 - 

În 230 de blocuri locative din capitală vor fi instalate contoare de ultimă generație pentru măsurarea consumului de energie termică a blocului. Lucrările au început miercuri, 8 august, și vor dura în jur de șase săptămâni.

SA „Termoelectrica” menționează într-un comunicat de presă că noile mijloace de măsurare vor asigura un grad mult mai înalt de precizie și transparență a consumului de energie termică. De asemenea, vor asigura o capacitate mai mare de arhivare a datelor înregistrate. Datorită funcției de transmitere a datelor la distanță, va fi posibilă automatizarea proceselor, astfel încât specialiștii companiei să poată vizualiza în orice moment informații exacte cu privire la livrările de energie termică în bloc.

Potrivit directorului general al întreprinderii „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, modernizarea contoarelor este o acțiune prevăzută în Planul de activitate și de investiții al întreprinderii pentru anul 2018 și vine ca o activitate de o importanță prioritară, în contextul în care termenul de exploatare a vechilor echipamente, care urmează a fi înlocuite în acest an, se ridică la 20 de ani.

„Ne dorim ca, în câțiva ani, să putem asigura un sistem unificat de evidență a datelor de consum, asigurând la toate branșamentele blocurilor locative sisteme de evidență moderne și exacte, ceea ce va avea un impact pozitiv atât asupra consumatorilor, cât și asupra întreprinderii „Termoelectrica”, în calitate de furnizor”, a notat Veaceslav Eni.

„Termoelectrica” asigură evidența consumului de energie termică prin intermediul a peste a opt mii de contoare de energie termică.

Lasă un comentariu