Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Chișinău;Cea de-a 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va fi dedicată vinurilor moldovenești

Chișinău;Cea de-a 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va fi dedicată vinurilor moldovenești Recomandat

14 Septembrie 2018 - 

 Șaizeci de producători de vin vor fi prezenți în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău de Ziua Națională a Vinului, care se va sărbători pe 6 și 7 octombrie cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”.

„Anul acesta, un număr record de 60 de producători vinicoli „vin din sufletul Moldovei” în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a prezenta produsul mândriei naționale și al tradițiilor în vinificație”, anunță Oficiul Național al Viei și Vinului într-un comunicat de presă.
„Desfășurată pentru al cincilea an consecutiv sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului va pune în valoare vinăriile din regiunile cu Indicație Geografică Protejată. La eveniment vor participa cu circa 15 vinării mai mult decât în ediția de anul trecut, care le vor oferi vizitatorilor spre degustare vinuri cu IGP - un însemn al calității, care înglobează în sine istoria, tradițiile, arta viței-de-vie și a vinului, fiind în același timp o garanție a faptului că produsul este original”, a declarat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin. 
De remarcat că, în primul week-end al lunii octombrie (5-7 octombrie), Vinul Moldovei va fi celebrat și în orașul Snagov din România. Peste 20 de vinificatori reuniți sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” vor oferi vizitatorilor spre degustare sute de vinuri de calitate cu Indicație Geografică Protejată.

Lasă un comentariu