Evenimentul zilei

Ma04232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau DOUĂ CADAVRE, victime ale exploziei, nu au fost încă recuperate. Vezi cum se simt celelalte victime

DOUĂ CADAVRE, victime ale exploziei, nu au fost încă recuperate. Vezi cum se simt celelalte victime Recomandat

07 Octombrie 2018 - 

Două persoane, o femeie și fiul ei de patru ani, au decedat în explozia din seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe bulevardul Moscovei, 11/5 din Chișinău. Un bărbat, de 77 de ani, a decedat la spital, iar o bătrână care locuia la etajul 15, este de negăsit. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, cadavrele copilului și femeii nu au fost încă recuperate, transmite IPN.

Potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, actualmente se fac lucrări de întărire a pereților clădirii deoarece există riscul să se prăbușească, punând viața salvatorilor în pericol. Intervenția la fața locului continuă.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a declarat că trei persoane nu au fost găsite: Olga Dolgova, cu fiul de patru ani, care locuia la etajul 17, și Irina Podorojanscaia, de la etajul 15. Femeia și copilul de 4 ani par să fie cele două victime ale exploziei, cadavrele cărora nu au fost încă recuperate.

Alte două persoane, o femeie în stare gravă și un pompier, starea căruia este stabilă, se află la spital, iar 20 de persoane evacuate au fost cazate în sala de sport a Spitalului „Sfânta Treime”. Alții au ales să meargă la rude și prieteni.

Ce spun medicii de starea de sănătate a răniților

Medicii spun că cele nouă persoane rănite, în urma exploziei din blocul de la Rășcani, au fost transportate la spitalul Sfânta Treime, iar o femeie de 32 de ani e în stare gravă. Potrivit medicilor, nouă persoane, printre care și un pompier au fost internate la spitalul Sfânta Treime din capitală. Starea acestora este satisfăcătoare, scrie protv.md.

„S-au adresat șapte pacienți, unul a decedat la spital. O pacientă se află în stare gravă, în sala de operații. Ceilalți pacienți sunt în afara oricărui pericol”.

Amintim că, o explozie devastatoare s-a produs aseară într-un bloc de locuit de pe bulevardul Moscovei, care a distrus total apartamentele de la patru etaje. Autoritățile municipale anunță că, până acum, cel puțin trei persoane – un bărbat, o femeie și un copil și-au pierdut viața, iar alte, cel puțin nouă au fost grav rănite.

Între timp, o femeie de 32 de ani, care se află în locuința unde a avut loc explozia e în stare gravă la spital și a suferit deja o intervenție chirurgicală. Alte cel puțin nouă persoane sunt internate cu diferite fracturi.

Lasă un comentariu