Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Procesul penal pornit în cazul exploziei de pe bulevardul Moscova a trecut într-o cauză penală deschisă pe fapt

Procesul penal pornit în cazul exploziei de pe bulevardul Moscova a trecut într-o cauză penală deschisă pe fapt Recomandat

09 Octombrie 2018 - 

Procesul penal a trecut în cauză penală deschisă pe faptul exploziei din sectorul Râșcani. Procurorii sunt la etapa investigațiilor pentru a stabili persoana sau persoanele vinovate. 

Chiar dacă există presupuneri în privința persoanei vinovate de explozie, nu există suficiente dovezi pentru a înainta învinuirea. Declarația a fost făcută pentru IPN de către șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați.

Potrivit procurorului, urmărirea penală pe acest caz se desfășoară în baza articolului 149 din Codul Penal: lipsirea de viață din imprudență, care se pedepsește cu închisoare de până la șase ani și articolul 293: încălcarea regulilor de evidență, păstrare, transportare și folosire a substanțelor ușor inflamabile sau corozive, care se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1.350 de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității sau cu închisoare de până la trei ani.

Procuratura Chișinău a dispus mai multe expertize pentru constatarea motivelor exploziei, printre care și expertiza buteliei cu gaz identificate la locul deflagrației.

Patru oameni, inclusiv un copil de patru ani, au murit în urma deflagrației din seara zilei de 6 octombrie. La Institutul de Medicină Urgentă rămân internate trei persoane: tânăra de 33 de ani, în locuința căreia s-a produs explozia, o femeie cu diferite traumatisme și un pompier rănit în timpul intervenției la fața locului.

Lasă un comentariu