Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau VIDEO// Salvatorii au încheiat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de explozia de pe bulevardul Moscovei din capitală

VIDEO// Salvatorii au încheiat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de explozia de pe bulevardul Moscovei din capitală

11 Octombrie 2018 - 

Salvatorii au încheiat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrație pe bulevardul Moscovei 11/5 din sectorul Râșcani al capitalei.

Media

Acțiunile salvatorilor au durat 5 zile și au fost încheiate în seara zilei de 10 octombrie. Misiunea salvatorilor și pompierilor a constat în efectuarea lucrărilor de căutare, salvare, deblocare și recuperare. 

Pe parcursul a mai multor zile salvatorii au întreprins lucrări riscante  de deblocare a plitelor de beton de la etajele 14, 15, 16 și 17. Mai mult, salvatorii au recuperat pentru localnici o parte din bunurile pierdute sub ruine și au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puțin afectate. 

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), pe parcursul zilei de 10 octombrie, la Spitalul Feroviar Central din Chișinău, au fost cazate încă 7 persoane, astfel în total rămân a fi cazate 29 persoane, care anterior au fost evacuate din blocul de pe bd. Moscovei 11/5. Totodată la Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate 2 persoane traumatizate, iar pompierul continuă tratamentul în Spitalul militar republican. 

În total la lichidarea consecințelor exploziei pe parcursul zilei de ieri  au lucrat peste 80 de pompieri, polițiști și carabinieri. Circumstanțele și cauza producerii deflagrației urmează a fi stabilită de organele de drept.

Lasă un comentariu