Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Până la sfârșitul lunii noiembrie, în fiecare zi de sâmbătă, în capitală vor fi organizate iarmaroace de toamnă

Până la sfârșitul lunii noiembrie, în fiecare zi de sâmbătă, în capitală vor fi organizate iarmaroace de toamnă

11 Octombrie 2018 - 

Începând cu 13 octombrie, în fiecare sâmbătă din octombrie și noiembrie, de la ora 09:00, producătorii agricoli vor putea să-și vândă produsele agricole cadrul iarmaroacelor organizate în sectoarele capitalei, relatează IPN.

În sectorul Râșcani, iarmarocul va fi organizat în strada Andrei Doga, în preajma complexului sportiv „Manej”. În sectorul Buicani, producătorii agricoli sunt așteptați pe strada Ioana Radu, 27A, lângă Parcul Dendrariu. Un alt iarmaroc va fi amenajat în cartierul Telecentru, în zona podului.

„Prin aceste iarmaroace ne dorim să ajutăm producătorii să vândă producția agricolă la prețuri rezonabile direct cumpărătorilor”, a menționat la un briefing de presă ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și construcției, Nicolae Ciubuc.

Oficialul a afirmat că „în prezent în piețele agricole au acces mai mult  intermediarii, care cumpără de la fermieri producția agricolă la prețuri derizorii”. Fermierii, având acces limitat la piețele agricole, se confruntă cu mari probleme în comercializarea producției agricole.

Cei care vor veni să vândă la iarmaroc nu vor plăti taxe, dar vor trebui să demonstreze cu acte că sunt producători agricoli, nu intermediari.

Lasă un comentariu