Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Cinci troleibuze noi, cu propulsie autonomă, vor circula pe străzile Capitalei de la începutul lunii noiembrie

Cinci troleibuze noi, cu propulsie autonomă, vor circula pe străzile Capitalei de la începutul lunii noiembrie

22 Octombrie 2018 - 

Cinci troleibuze noi, cu propulsie autonomă, vor circula pe străzile Capitalei de la începutul lunii noiembrie. Deocamdată nu se cunoaște care va fi itinerarul noului transport public, acesta urmează să fie stabilit de autorități.

Cele cinci troleibuze au ajuns în țara noastră la mijlocul lunii septembrie. Reprezentanții Regiei Transport Electric nu exclud ca troleibuzele să circule și în afara orașului, întrucât acestea sunt dotate cu acumulatoare. Un troleibuz ajunge să coste aproximativ 240.000 de euro, bani investiți din bugetul municipal.
În total, municipalitatea a cheltuit pentru toate troleibuzele peste 1,2 milioane de euro. Până la sfârșitul anului curent urmează să ajungă în Capitală şi celelalte 10 unități de transport procurate din Belarus.
Cinci dintre acestea vor fi cu propulsie autonomă şi sisteme de aer condiționat, iar celelalte cinci vor circula cu bare electrice. În prezent, pe străzile municipiului se deplasează 305 de troleibuze.Lasă un comentariu