Evenimentul zilei

Ma04072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau 80 de puncte de colectare a echipamentelor electronice vor fi create în chișinău

80 de puncte de colectare a echipamentelor electronice vor fi create în chișinău

21 Noiembrie 2018 - 

Potrivit primăriei capitalei, inițiativa prevede conștientizarea de către instituții și populație a necesității colectării și reciclării deșeurilor pentru a reduce indicii de poluare a mediului.

Inițiatorii proiectului pledează pentru reintroducerea tehnicii învechite și uzate în circuitul economic din momentul în care devin deșeuri prin colectare şi reciclare.
Proiectul își propune dezvoltarea unei rețele de colectare separată a e-Deșeurilor în municipiul Chișinău. Inițiativa „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat” este adresată angajaților publici, care vor fi încurajați să colecteze și sorteze corect deșeurile electronice în cadrul oficiilor, agenților economici, precum și reprezentanților din mediul academic, în calitate de promotori ai mesajelor ecologice și a practicilor de gestionare corectă a e-Deșeurilor.
Fiecare din instituțiile selectate pentru participare în cadrul proiectului vor fi asigurate cu tomberoane specializate pentru colectarea corectă a e-Deșeurilor, beneficiind de suport informațional și logistic din partea organizatorilor și partenerilor proiectului.
Pentru participarea în cadrul proiectului este necesară completarea formularului până la 30 noiembrie curent.
Inițiativa aparține „Asociației pentru Valorificarea Deșeurilor” și este realizată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociația Moldrec, Primăria municipiului Chișinău, Programului de Granturi Mici al GEF și PNUD.

Lasă un comentariu