Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Managerii grădinițelor din capitală, avertizați să nu admită colectări de bani pentru matinee

Managerii grădinițelor din capitală, avertizați să nu admită colectări de bani pentru matinee

04 Decembrie 2018 - 

Managerii instituţiilor de educaţie timpurie din municipiul Chişinău sunt avertizaţi să nu admită colectări de bani pentru matinee. 

Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport menţionează, într-o notă informativă, că serbările organizate în grădiniţe în preajma sărbătorilor de iarnă reprezintă o finalitate a proiectelor tematice desfăşurate în cadrul instituţiilor. Acestea pot avea loc cu sau fără participarea părinţilor, colectările de bani fiind interzise. 

Pentru a respecta egalitatea în drepturi a fiecărui copil şi a nu pune în dificultate părinţii, activităţile extra-curriculare vor avea loc fără invitaţia persoanelor din afara instituţiei. Pentru asigurarea momentelor de surpriză, cu prezenţa Moşului Crăciun, a Zânei Iarnă, a Fulguţei şi altor mascote şi personaje de poveste, pot fi invitaţi părinţii preşcolarilor. De asemenea, în acest rol se pot produce şi cadrele didactice din instituţii. 

Lasă un comentariu