Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Lucrările de iluminare a șoselei Muncești din capitală sunt pe ultima sută de metri

Lucrările de iluminare a șoselei Muncești din capitală sunt pe ultima sută de metri

18 Martie 2019 - 

Lucrările de montare a instalațiilor de iluminat public pe șoseaua Muncești din Capitală sunt pe ultima sută de metri.

De la strada Grădina Botanică și până la intersecția cu bulevardul Dacia, în apropiere de orașul Sângera, au fost montați aproape 150 de piloni noi și circa două sute de corpuri de iluminat, relatează IPN. Specialistul principal în relații cu mass-media din cadrul Primăriei capitalei, Vasile Chirilescu, a declarat că este unul dintre cele mai mari proiecte din cele zece străzi pe care se reabilitează iluminatul public. 

Șoseaua Muncești a fost selectată pentru că este una cu circulație intensă. Iluminatul public în zonă va însemna mai multă siguranță pentru pietoni și pentru conducătorii auto. Lucrările costă municipalitatea 2,2 milioane de lei și au fost lansate la începutul lunii februarie. Autoritățile estimează că acestea se vor încheia către sfârșitul săptămânii.

Costurile pentru reabilitarea iluminatului stradal pe cele zece artere se ridică la 14 milioane de lei. Până acum, a fost reabilitat iluminatul public pe străzile Alba-Iulia, Kiev, bd. Dacia (viaduct), Ciuflea și bulevardul Mircea cel Bătrân. 

În viitorul apropiat, urmează să fie inaugurat iluminatul pe Calea Moșilor, Calea Ieșilor, bulevardul Moscova, sectorul Budești 2.

 

Lasă un comentariu