Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Au fost lansate lucrările de reconstrucție a havuzului din Parcul Valea Trandafirilor

Au fost lansate lucrările de reconstrucție a havuzului din Parcul Valea Trandafirilor

28 Martie 2019 - 

Autoritățile municipale au lansat lucrările de reconstrucție capitală a havuzului din Parcul Valea Trandafirilor, sectorul Botanica al capitalei. 

Municipalitatea informează că, după reabilitare, noul obiectiv va deveni unul pietonal. Oamenii se vor putea plimba și distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ, scrie IPN.

Într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău se spune că proiectul de reabilitare a havuzului prevede instalarea iluminatului nocturn și a mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

În prezent sunt executate lucrări de demolare a vechiului obiectiv, după care constructorii vor începe lucrările de terasament și pregătire a fundației pentru noua fântână arteziană. Lucrările de reconstrucție vor dura aproape patru luni. Pentru reabilitarea havuzului, din bugetul municipal au fost alocate 3,6 milioane de lei.

Lasă un comentariu