Evenimentul zilei

Lun09162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Copiii vor fi înscriși online la școală în Chișinău. CÂND începe înscrierea

Copiii vor fi înscriși online la școală în Chișinău. CÂND începe înscrierea

28 Martie 2019 - 

Înscrierea copiilor la școală începe în municipiul Chișinău pe 1 aprilie. Părinții vor putea face acest lucru online, pe platforma www.escoala.chisinau.md

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Viorica Negrei, a declarat pentru IPN că procedura rămâne aceeași, se schimbă doar modalitatea de prezentare a actelor. Platforma cuprinde toate instituțiile de învățământ care au clasa întâi. Părinții nu vor mai merge la școală pentru a depune dosarul de înscriere, dar o vor face online, atașând actele scanate.

La înscriere se va ține cont prioritar de districtul școlar al solicitantului. Accederea la o instituție de învățământ din afara districtului va fi posibilă în cadrul celei de-a doua etape, în luna august, în funcție de locurile rămase neacoperite. Prima etapă se va încheia în luna iunie, când vor fi făcute și totalurile.

Viorica Negrei spune că noua platformă vine să asigure o mai mare transparență a procesului de înscriere la școală.

Într-o postare pe o rețea de socializare, primarul interimar Ruslan Codreanu a spus că înregistrarea copiilor în clasa întâi este gratuită, iar orice plată cerută este ilegală.

Lasă un comentariu